De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google moet in buitenland opgeslagen e-mails overdragen aan FBI

Erwin Vogelaar
5 februari 2017, 18:53
2 min leestijd
Google moet in buitenland opgeslagen e-mails overdragen aan FBI

Google moet in tegenstelling tot Microsoft wel in het buitenland opgeslagen e-mails overdragen aan de FBI. Dit heeft een Amerikaanse rechter bepaald. Google gaat in beroep.

Lees verder na de advertentie.

In het buitenland opgeslagen e-mails

Een Amerikaanse rechter heeft Google bevolen om in het buitenland opgeslagen e-mails over te dragen aan de FBI. Dit gaat dus om e-mails die op servers buiten de Verenigde Staten opgeslagen staan. Dit terwijl Microsoft zijn in Ierland opgeslagen e-mails eerder niet hoefde over te dragen. Het gaat in deze zaak om specifieke e-mails van Google-gebruikers die overgedragen moeten worden in verband met een fraudezaak.

Google stelt dat de data van zijn klanten soms opgedeeld wordt in stukjes, om zo de prestaties van het netwerk te verbeteren. Hierdoor weet het bedrijf niet precies welke e-mails waar opgeslagen staan.

opgeslagen e-mails

Toen in een eerdere zaak meerdere keren besloten werd dat Microsoft zijn e-mails, die in Dublin worden opgeslagen, niet hoefde te overhandigen, kon dat op veel positieve reacties rekenen van verscheidene voorvechters van privacy. De rechter in de zaak tegen Google stelt echter dat er pas daadwerkelijke inbreuk van privacy plaatsvindt als de e-mails in de Verenigde Staten geopend worden en niet als de e-mails opgevraagd worden van servers die buiten de Verenigde Staten geplaatst zijn.

Google is het niet eens met de uitspraak van de rechter en is van plan om in beroep te gaan. Het bedrijf stelt in een statement dat het blijft vechten tegen dergelijke zoekbevelen. Het bedrijf heeft al wel data overhandigd die in de Verenigde Staten opgeslagen staat.

In beide zaken, die van Google en Microsoft, wordt er beroep gedaan op de e-mails via de federale wet ‘Stored Communications Act’ uit 1986. Je kunt je voorstellen dat deze wet inmiddels wat verouderd is, omdat de manier waarop dingen opgeslagen worden tegenwoordig anders gaat.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: Reuters, TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu