De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe Qi-technologie maakt draadloos opladen van afstand mogelijk

Redactie
1 augustus 2014, 16:51
1 min leestijd
Nieuwe Qi-technologie maakt draadloos opladen van afstand mogelijk
opladen van afstand

Door het gebruik van Qi-technologie kunnen Android-smartphones en tablets draadloos worden opgeladen. Je plaatst het toestel op de oplader en Qi, dat eigenlijk werkt met inductie, begint met het opladen van het toestel. Op dit moment kun je de smartphone al een kleine centimeter van de oplader houden terwijl ‘ie nog steeds oplaadt, maar met Qi 1.2, de nieuwe Qi-technologie, wordt deze afstand vergroot naar een kleine vijf centimeter. Hierdoor wordt het mogelijk om een smartphone in de buurt van een oplader te plaatsen waarna de smartphone of tablet begint met opladen. Hoe handig!

Fabrikanten kunnen Qi 1.2 bijvoorbeeld integreren in nieuwe accessoires, zoals bureau’s, alarmklokken, auto’s en nog veel meer. En dat is tof, want je hebt dan bijvoorbeeld een geïntegreerde oplader in je bureau waardoor je het toestel alleen maar in de buurt van de oplader hoef te plaatsen om opladen van afstand mogelijk te maken. Nu is het noodzakelijk om de Qi-oplader en het Qi-oplaadpunt van het toestel precies op elkaar te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Qi 1.2: opladen van afstand

Om Qi 1.2 te gebruiken, moesten smartphones ook van de nieuwe Qi 1.2-technologie worden voorzien. Smartphones met de Qi 1.2-technologie kunnen daarbij nog gewoon gebruikmaken van Qi 1.1-opladers, die op dit moment worden verkocht.

De nieuwe Qi 1.2-technologie gaat door zijn hogere energielevering echter nog iets verder dan smartphones. Zo kunnen ook andere (grotere) apparaten van energie worden voorzien, zoals keukenapparaat. De eerste Qi-blenders kunnen dan ook vrij snel op de markt verschijnen, waarbij de Qi 1.2-technologie in het keukenblad is geïntegreerd. Dan plaats je de blender op het keukenblad, waarna het apparaat automatisch wordt ingeschakeld.

Het zal nog wel even duren voordat de eerste Qi 1.2-producten op de markt worden gebracht, maar het is een spannende nieuwe ontwikkeling in de wereld van draadloos opladen.

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu