Opmerkelijk: Virgin Mobile verkoopt alleen nog pure Android-telefoons

moto-triumphEr verandert momenteel veel rond Android. Daar waar het als open gepresenteerde Android steeds meer gesloten leek te worden, zijn er tekenen van herstel. Fabrikanten als Sony Ericsson geven uitleg over hoe je een custom rom moet maken, HTC die de bootloader van hun Android-telefoons unlockt en zelfs een OpenSense SDK beschikbaar gaat stellen. Samsung stelt zelfs toestellen beschikbaar aan de mensen achter de CyanogenMod Android-roms. Naast fabrikanten nemen ook sommige operators opmerkelijke stappen, zoals de Amerikaanse operator Virgin Mobile.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze operator heeft namelijk aangekondigd vanaf nu alleen nog pure Android-telefoons in het assortiment op te nemen. Een woordvoerder van Virgin Mobile heeft tegenover PCmag.com laten weten dat de operator ervoor kiest om de klant alle vrijheid te geven om hun toestel aan te passen en daar horen aangepaste homescreens of launcher volgens hem niet bij. Virgin Mobile wil de pure Android Experience aan hun klanten kunnen bieden en ziet af van toestellen met bijvoorbeeld Touchwiz of Sense. Een opmerkelijke stap, aangezien volgens sommige gebruikers een aangepaste interface vaak handige functies toevoegen die niet standaard in Android aanwezig zijn.

Klanten zullen een dergelijk toestel nu wel direct als ‘Android’ herkennen. Iets wat met de sausjes van HTC en Samsung een stuk lastiger is geworden, aangezien ze hun interface ook voor andere toestellen gebruiken. Moeten we inderdaad af van de stempel die sommige fabrikanten op het uiterlijk van Android drukken? Of voegen ze juist iets toe en vinden we de optische aanpassingen wel mooi?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.