Opnieuw geruchten over eigen Android-telefoon van Google

Redactie
18 november 2009, 13:22
1 min leestijd
Opnieuw geruchten over eigen Android-telefoon van Google
samsung google phone

Het is niet de eerste de beste site die het gerucht over een Google-telefoon weer onder het stof vandaan haalt. TechCrunch beweert dat Google wel degelijk met een eigen Android-telefoon bezig is, die ze rechtstreeks aan het publiek gaan verkopen. Eigenlijk zou de Google-telefoon voor de kerst al in de winkel liggen, maar het project is uitgesteld naar begin volgend jaar. De telefoon zelf zal worden gemaakt door een grote toestelmaker, maar het zal uitsluitend het Google-logo dragen. Het zou daarbij om Samsung of LG kunnen gaan en het zou ook om een extreem goedkoop model kunnen gaan, deels gesponsord door advertenties.

Google ontkende onlangs nog, dat ze bezig waren met een eigen telefoon. TechCrunch beweert nu dat Google met de eigen telefoon eindelijk wil laten zien hoe een Android-telefoon eruit moet zien. Toch kun je vraagtekens zetten bij het gerucht: zou Google geen problemen krijgen met de huidige hardwarepartners? Krijgen we scheve gezichten als Google een toestel met Android 3.0 uitbrengt terwijl de andere toestelmakers nog op 2.0 zitten? En hoe zit het dan met Google’s gewoonte om producten jarenlang in betafase te laten zitten?

Lees verder na de advertentie.

Genoeg vragen dus. Ondanks het speculatieve karakter van het TechCrunch-artikel is het toch de moeite waard om te lezen.

Het toestel op de foto hierboven is een prototype Android-toestel, die op Mobile World Congress werd gedemonstreerd, een halfjaar voordat de G1 op de markt kwam. Het prototype toestel is nooit officieel uitgebracht, maar leverde wel enorm veel speculatie op.

Een nieuw gerucht wijst erop, dat de Google-telefoon alleen met mobiel dataverkeer en VoIP zal werken. Je hoeft er dus geen traditionele belbundel bij aan te schaffen.

Categorie: Smartphones
Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's