De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo kondigt 5G-smartphone en eerste camera met 10x optische zoom aan

Michel van 't Klaphek
23 februari 2019, 14:50
2 min leestijd
Oppo kondigt 5G-smartphone en eerste camera met 10x optische zoom aan

Oppo heeft samen met Qualcomm een 5G-smartphone gemaakt. Daarnaast kunnen we ons opmaken voor een telefoon met driedubbele camera en 10x optische zoom. Dit toestel komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit.

Lees verder na de advertentie.

Oppo 5G-smartphone onthuld

Voordat het Mobile World Congress (MWC) officieel begint heeft de Chinese fabrikant al twee onthullingen gedaan tijdens een eigen evenement. Ten eerste heeft men de handen ineengeslagen met chipfabrikant Qualcomm. Samen hebben zij een 5G-smartphone gemaakt die wordt aangestuurd door de Snapdragon 855-chip. Het toestel heeft nog geen naam gekregen en het is ook niet bekend wanneer en voor hoeveel hij uitkomt.

Wel weten we dat Oppo zich met het toestel op cloud gaming gaat richten, zodat je ook onderweg zorgeloos kunt spelen. Bovendien brengt het bedrijf later dit jaar Breeno uit, een spraakgestuurde assistent. Deze moet onder meer de concurrentie aangaan met Bixby, Samsung’s slimme hulpje.

Lees ook: 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Smartphone met 10x optische zoom komt eraan

Daarnaast maakt Oppo ons ook lekker door details over de eerste smartphonecamera met 10x optische zoom naar buiten te brengen. In het tweede kwartaal van dit jaar brengt het bedrijf een toestel met zo’n driedubbele camera op de markt, al weten we nog niet hoe deze smartphone heet, of hoe duur hij wordt.

Wel is duidelijk dat hij drie sensoren krijgt die niet in de telefoon ‘staan’, maar ‘liggen’. Oppo noemt dit een ‘periscoopmodule’. De primaire lens van 48 megapixels wordt aangevuld met twee sensoren.

Dankzij de groothoeklens met een hoek van 120 graden kun je gemakkelijk iedereen op de foto krijgen. Tot slot heeft het toestel ook een telefotolens. Wanneer deze sensoren bij elkaar gevoegd worden kun je tot wel 10x optische zoom gebruiken. Hierdoor kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Helaas weten we nog niet hoeveel megapixels de twee aanvullende sensoren hebben.

Bij optische zoom haal je het onderwerp dat je wilt vastleggen eerst dichterbij. Dit staat haaks op digitale zoom, waarbij je camera zich richt op een deel van het beeld en dit later op de juiste grootte brengt. In de regel is het risico op kwaliteitsverlies bij optische zoom daarom kleiner.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu