Met deze technologieën maakt Oppo de smartphone van de toekomst
Erwin Vogelaar

Oppo was op het Mobile World Congres aanwezig met twee nieuwe technologieën. De opvallendste? Je smartphone opladen in een kwartiertje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Oppo accu

Oppo liet geen nieuwe smartphones zien op het Mobile World Congres in Barcelona, maar wist toch op te vallen op de beursvloer. Namelijk met twee nieuwe smartphone-technologieën. De eerste is een manier om je smartphone binnen een kwartier volledig op te laden. De ander is een nieuwe manier om camera-beelden te stabiliseren.

Oppo accu

De eerste technologie heet SuperVOOC, waarmee een smartphone van 0 naar 100 procent opgeladen kan worden in vijftien minuten. Tenminste, zo claimt Oppo. Hiervoor gebruikt het bedrijf een 2,500mAh-accu met een “low-votage pulse charging algorithm”, waardoor de snelheid niet onveilig moet zijn. Oppo stelt 18 patenten te bezitten rond deze technologie.

Daarnaast is er nog de SmartSensor, een manier om stabieler foto’s en video’s te kunnen maken met de camera van de smartphone. Het gaat hier niet om een lensstabilisator zoals in andere toestellen wordt gebruikt, maar een stabilisator voor de sensor. De kleine sensor kan schokjes absorberen waardoor je geen wazig beeld meer krijgt als je handen trillen.

Wanneer?

Beide technologieën zijn nu nog niet in een smartphone verwerkt, maar zullen we terugvinden en de smartphones van de toekomst. Wanneer we deze technologieën in Oppo-smartphones mogen verwachten is nog niet bekend. Oppo is in ieder geval niet de enige smartphone-fabrikant die bezig is met het snel opladen van smartphones. Als de technologie achter het verlengen van de accuduur achterblijft, dan maar het opladen zelf zo makkelijk mogelijk maken.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.