Oppo en CyanogenMod werken samen voor ‘ultieme Android-smartphone’

Oppo en CyanogenModOppo en CyanogenMod starten een samenwerking om de ‘ultieme Android-smartphone’ te ontwikkelen. De aankomende Oppo N1, een high-end smartphone van het Chinese bedrijf, kan hierdoor naar verluidt met CyanogenMod, de grootste leverancier van alternatieve Andoid-software, worden geleverd. De twee bedrijven starten een samenwerking, vlak na de aankondiging dat CyanogenMod een ‘echt bedrijf’ werd en aan een one-click-installer werkt. De Oppo R819, die wij tevens op AndroidPlanet gereviewed hebben, kan al stock Android draaien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Waar wat betekent de samenwerking tussen Oppo en CyanogenMod dan precies? Het lijkt erop dat de Oppo N1, die standaard met Oppo’s software wordt geleverd, ook geheel door CyanogenMod wordt ondersteund. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om gemakkelijk CyanogenMod, een aangepaste en in veel opzichten sterk verbeterde versie van stock Android, op het toestel te draaien.

Het gerucht gaat ook dat CyanogenMod met HTC samenwerkt om een soortgelijke samenwerking op te zetten.

Oppo N1 touchpad

Eén van de meest interessante eigenschappen aan de Oppo N1 is dat de achterkant aanrakingsgevoelig is. Het is vooralsnog niet bekend wat je hier als gebruiker allemaal mee kunt, maar Oppo heeft de touchpad aan de achterzijde inmiddels wel bevestigd. Je zou de touchpad bijvoorbeeld tijdens het browsen kunnen gebruiken of om de smartphone te ontgrendelen.

Oppo N1 specificaties

oppo-n1-02De smartphone krijgt een Snapdragon 600-chip met een quadcore-processor, 2GB werkgeheugen, 16/32GB interne opslagruimte, een 12 of 13 megapixel-camera en een batterij van 2500 mAh. Het toestel zou tevens een 5,9 inch full hd-scherm hebben. Het gerucht gaat dat de Oppo N1 een adviesprijs van 480 dollar (385 euro) krijgt. En dat is een hele nette prijs voor dergelijke specificaties.

De verwachting is dat de Oppo N1 op 23 september wordt gelanceerd. Al eerder bracht Oppo trailers uit voor de Oppo N1. Deze kun je hier bekijken.

Via: Google+ Steve Kondik van CyanogenMod

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.