De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo Find X onthuld: peperdure smartphone met uitschuifbare camera – update

Thomas Haenen
20 juni 2018, 8:17
2 min leestijd
Oppo Find X onthuld: peperdure smartphone met uitschuifbare camera – update

Oppo, het moederbedrijf van OnePlus, heeft zijn nieuwste vlaggenschip gepresenteerd. De Oppo Find X heeft een opmerkelijk ontwerp en is mogelijk binnenkort ook in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Find X officieel onthuld

Steeds meer smartphones hebben een zogenaamd ‘randloos’ scherm, maar in de praktijk vind je dan vaak toch zwarte balken aan weerszijden van het beeld. Ergens moeten immers de selfiecamera, speaker en sensoren gestopt worden. De Oppo Find X, een nieuw vlaggenschip van de Chinese fabrikant, gaat heel ver om het scherm voorkantvullend te maken.

Op de Find X loopt het 6,4 inch-oled-scherm door tot aan de bovenkant. Daardoor is er geen ruimte voor de selfiecamera. Wil je die openen, dan kun je de achterkant omhoog schuiven. Ook de camera’s achterop zijn alleen te gebruiken door het tussenstuk omhoog te schuiven. Volgens Oppo gebeurt dat automatisch en in slechts een halve seconde zodra je de camera-app opent. Vervolgens heb je de misschien over een 20 en 16 megapixel-camera achterop, en een 25 megapixel-camera aan de voorkant voor selfies.

[Update 20 juni: Oppo heeft inmiddels ook de adviesprijs bekend gemaakt. De Find X is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar. Het toestel gaat 999 euro kosten voor een versie met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Daarmee is het de allerduurste Android-smartphone van het moment. De Samsung Galaxy Note 8 lanceerde vorig jaar tegen dezelfde adviesprijs, maar is inmiddels al gezakt naar zo’n 700 euro.]

Oppo Find X officieel

Het toestel heeft geen vingerafdrukscanner. Ontgrendelen gaat dus met een (alfa)numerieke code, of met gezichtsherkenning. Kies je voor die laatste optie, dan dien je de selfiecamera wel eerst omhoog te schuiven om je toestel te ontgrendelen.

Het toestel beschikt over krachtige hardware, vergelijkbaar met andere toptoestellen als de OnePlus 6 en Sony Xperia XZ2. Zo heeft de Find X een Snapdragon 845-chip met 8GB werkgeheugen, 128 of 256GB opslagruimte en Android 8.1. De accu heeft een flinke capaciteit van 3730 mAh en laadt door de Fast Charge-ondersteuning snel op.

Oppo en OnePlus: twee handen op één buik

Oppo is onderdeel van BBK Electronics, hetzelfde moederbedrijf achter onder andere OnePlus. Hoewel de twee bedrijven zeggen zelfstandig te opereren, vertonen de ontwerpen van nieuwe OnePlus-smartphones vaak grotere overeenkomsten met Oppo-toestellen. Waar OnePlus inmiddels wereldwijd actief is, heeft Oppo vooral succes op de Chinese markt.

Het ziet er echter naar uit dat ook Oppo zich oriënteert op wereldwijde groei. Het bedrijf opende dit voorjaar een kantoor in Nederland, met vacatures voor marketingmensen en softwaretesters. Daarnaast beweren bronnen dat Oppo naast de Find X een tweetal goedkopere smartphones in Nederland gaat uitbrengen, de R15 en R15 Pro.

Het laatste nieuws over Oppo

Bron afbeelding: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Find X
Oppo Find X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu