De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Oppo presenteert Find X2 Neo en X2 Lite als betaalbare 5G-smartphones

Rens Blom
15 april 2020, 12:01
2 min leestijd
Oppo presenteert Find X2 Neo en X2 Lite als betaalbare 5G-smartphones

Oppo heeft de Find X2 Lite officieel aangekondigd en lanceert ook de Find X2 Neo. Beide smartphones bieden 5G-ondersteuning, veel camera’s en laden snel op. We zetten de details op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Find X2 Lite officieel

De Find X2 Lite en Find X2 Neo zijn goedkopere varianten van de Find X2 en Find X2 Pro, die onlangs in Nederland verschenen voor 999 en 1199 euro. De Lite-versie komt eind april bij diverse (web)winkels beschikbaar voor 499 euro. Voor de Neo-editie betaal je 699 euro als hij eind april – alleen bij T-Mobile – uitkomt.

Net als de dure Find X2-modellen zijn de Lite en Neo 5G-ready, wat betekent dat ze geschikt zijn voor 5G-internet. Nederlandse providers lanceren naar verwachting in de zomer hun 5G-netwerken in de eerste vorm. Met één van de Find X2-toestellen én een 5G-abonnement kun je dan direct 5G gebruiken.

Oppo Find X2 Lite

Find X2 Lite specificaties

De Find X2 Lite heeft een 6,4-inch oled-scherm met full-hd-resolutie en 8GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen meet 128GB. De smartphone gebruikt een Snapdragon 765G-processor inclusief 5G-modem. Een 4025 mAh-accu levert de nodige stroom en laadt met 30 Watt lekker snel op.

Achterop de smartphone zit een vierdubbele camera met een primaire lens, groothoekcamera (inclusief macromodus) en twee portretcamera’s. In de inkeping in het scherm zit een selfiecamera.

Find X2 Neo is beter uitgerust

De duurdere Find X2 Neo biedt uiteraard betere specificaties dan de Neo-variant. Zo heeft dit model 12GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Het 6,5 inch-full-hd-oled-display biedt bovendien een hogere ververssnelheid van 90Hz, tegenover 60Hz op de Lite.

Door de hogere ververssnelheid oogt het beeld vloeiender en prettiger, al is het stroomverbruik ook hoger. Achter het display zit een vingerafdrukscanner en de selfiecamera zit in een klein gaatje in het scherm.

Op de achterkant van de Neo zit een viervoudige camera. Naast een primaire lens kun je gebruikmaken van een groothoekcamera, zwart-wit-lens en zoomcamera met 5x hybride zoom. Die schakelt tussen de normale camera en de groothoekcamera, dus van echt inzoomen is geen sprake.

De Neo-versie heeft dezelfde processor, accucapaciteit en oplader als de Lite. Beide smartphones draaien op Android 10 met de ColorOS-schil van Oppo. Meer weten over de Find X2-serie? Lees hier onze uitgebreide Oppo Find X2 Pro review.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Bronnen afbeeldingen: Oppo, Oppo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Find X2 Lite
Oppo Find X2 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu