De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo Find X2 krijgt 120Hz-scherm met ‘3K-resolutie’, onthulling op 6 maart

Lars Paymans
27 februari 2020, 9:43
2 min leestijd
Oppo Find X2 krijgt 120Hz-scherm met ‘3K-resolutie’, onthulling op 6 maart

Een topman van Oppo heeft alvast wat interessante dingen over de Oppo Find X2 bekendgemaakt. Dat geeft ons vooral meer informatie over het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Find X2 resolutie van 3K

Het nieuws afkomstig van Oppo-topman Brian Shen, die op Twitter een foto van het toestel deelt met de tekst ‘120Hz + 3K’. Dat laat weinig aan de verbeelding over: de Oppo Find X2 krijgt een 120Hz-scherm, wat betekent dat het display een hogere ververssnelheid heeft dan veel andere smartphones. Dat zorgt in de praktijk voor extra soepele animaties, waardoor het apparaat veel sneller aanvoelt.

Oppo Find X2 resolutie

In de praktijk zal deze ‘3K-resolutie’ van drieduizend pixels waarschijnlijk neerkomen op een 1440p-scherm, iets wat onder meer Samsung ook gebruikt op de Galaxy S20. Er zijn inmiddels al meer smartphones met een dergelijk scherm, maar de combinatie met de 3K-resolutie is wel iets nieuws.

Zo werkt de 120Hz-snelheid van de S20 alleen met 1080p en schakelt de snelheid terug als de resolutie wordt verhoogd. Samsung zou volgens geruchten aan een update werken die dit moet verhelpen. Oppo zou met de Find X2 een manier hebben gevonden om zowel de ververssnelheid op 120Hz te houden, terwijl het toestel een 1440p-resolutie gebruikt.

Officieel onthuld op 6 maart

De Oppo Find X2 en X2 Pro worden op 6 maart officieel gepresenteerd, een paar weken later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Oppo schrapte noodgewongen zijn plannen voor MWC toen de beurs werd afgelast in verband met het coronavirus.

Daarom kiest het bedrijf er nu voor om zijn eigen evenement op 6 maart te houden. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Oppo Find X2 de opvolger van de Oppo Find X die in 2018 verscheen. Het toestel viel destijds op omdat het een uitschuifbare camera had, waardoor een notch in het scherm overbodig werd.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Find X2
Oppo Find X2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu