Oppo N1 aangekondigd: full hd, touchpad aan achterkant en roterende camera

Redactie
23 september 2013, 16:00
2 min leestijd
Oppo N1 aangekondigd: full hd, touchpad aan achterkant en roterende camera
oppon1

Oppo heeft maandag officieel zijn Oppo N1 aangekondigd. De smartphone is voorzien van een 5,9 inch full hd-scherm, roterende 13 megapixel-camera en touchpad aan de achterzijde. Oppo lost hiermee de hoge verwachtingen helemaal in, want de Oppo N1 wordt al geruime tijd gehyped – en met reden, blijkt vandaag.

Het Chinese Oppo, dat al eerder met de aantrekkelijke Oppo R819 kwam waar we ook een review over schreven, is al geruime tijd aan de weg aan het timmeren en zijn nieuwe vlaggenschip lijkt dan echt de grote doorbraak in Europa te worden.

Lees verder na de advertentie.

Oppo N1 specs

oppon1

De Oppo N1 is voorzien van een 5,9 inch full hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 373 pixels per inch. Dat is haarscherp. Verder beschikt de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 600 1,7GHz quadcoreprocessor, 2GB werkgheugen, 16/32GB opslagruimte en een batterij van 3610 mAh. Door de grote accu zal de smartphone vermoedelijk met gemak een dag halen.

Verder draait de Oppo N1 op Android 4.2 (Jelly Bean), samen met Oppo’s nieuwe Color OS. De softwarelaag die Oppo levert, is kleurrijke en heeft veel weg van andere Chinese softwarelagen. Dit betekent: vrolijke design-interfaces en grote widgets. Het is waarschijnlijk dat de Oppo N1 ook stock Android of een combinatie van Oppo en CyanogenMod kan draaien. Het toestel weegt 213 gram.

Twee belangrijke features van de Oppo N1 zijn de roterende 13 megapixelcamera en de touchpad aan de achterzijde. Door de roterende 13 megapixel-camera, die van 67 verschillende componenten is gemaakt, kun je zowel zogeheten selfies als normale foto’s in de beste kwaliteit schieten. De camera is tevens voorzien van een speciale lens en Owl-processor die de foto’s verwerkt. Dit zou eenzelfde kwaliteit als de iPhone 5S en Xperia Z1 moeten opleveren.

De touchpad aan de achterzijde, genaamd O-Touch, laat je scrollen, tappen of foto’s schieten. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens browsen of lezen, waarbij je dus met dezelfde hand het toestel vasthoudt via de achterzijde kunt scrollen. Op papier een hele interessante manier van besturen die in de praktijk mogelijk heel fijn kan uitpakken.

Oppo N1 video

Oppo N1 prijs en beschikbaarheid

De Oppo N1 krijgt een adviesprijs van omgerekend zo’n 423 euro. De smartphone is te bestellen via de website van Oppo en enkele internationale retailers te verkrijgen. In oktober worden de toestellen naar consumenten verzonden.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Device: Oppo N1

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo N1
Oppo N1
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's