Chinese fabrikant Oppo zoekt personeel voor Nederlandse vestiging

Thomas Haenen
4 mei 2018, 14:03
2 min leestijd
Chinese fabrikant Oppo zoekt personeel voor Nederlandse vestiging

Na Huawei en Xiaomi lijkt binnenkort nog een Chinese fabrikant te willen starten op de Nederlandse markt. Oppo zoekt verschillende medewerkers voor een Nederlandse vestiging.

Lees verder na de advertentie.

Vacatures voor Oppo Nederland staan open

Oppo is onder andere op zoek naar een After-sales Specialist en een Software Testing Engineer, voor een nieuw kantoor van de fabrikant in Rotterdam. Dat blijkt uit vacatures die het bedrijf op LinkedIn heeft geplaatst, zo ontdekte Androidworld. Het bedrijf zoekt medewerkers die Nederlands spreken, en zegt in de vacature dat het “sterke ambities heeft om te groeien hier in Nederland”.

Oppo Nederland vacatures

Voor zover bekend heeft Oppo op dit moment nog geen kantoor in Rotterdam, maar daar wordt dus hard aan gewerkt. Het is zeer waarschijnlijk dat Oppo-smartphones vervolgens ook in Nederland verkocht gaan worden. De taak van de engineer is namelijk om smartphones te testen en gereed te maken voor het netwerk van Nederlandse providers, zo blijkt uit de vacature.

Oppo en OnePlus: twee handen op één buik

Op de Chinese markt is Oppo één van de grootste fabrikanten, en verkoopt het bedrijf tientallen miljoenen smartphones per jaar. Zo is Oppo zelfs geregeld populairder dan sommige andere Chinese fabrikanten, zoals Xiaomi, Vivo en Huawei.

Hoewel Oppo zelfs nog niet actief is op de Nederlandse markt, is moederbedrijf BBK Global dat wel. BBK is namelijk ook eigenaar van OnePlus, een merk dat zich meer op de Westerse markt richt. Het design van OnePlus-smartphones is vaak gebaseerd op Oppo-toestellen. Zo wordt gespeculeerd dat de OnePlus 6 straks hetzelfde ontwerp heeft als de Oppo R15.

Wanneer Oppo zijn komst naar de Nederlandse markt officieel maakt, is nog onbekend. Vermoedelijk liggen de eerste smartphones van het bedrijf hier nog voor het einde van het jaar in de winkel. Daarmee wordt de concurrentie uit China steeds heftiger: onlangs werd bekend dat Xiaomi-smartphones via Kruidvat verkocht gaan worden.

Het laatste nieuws over OnePlus en Oppo

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu