Oppo onthult Oppo Neo: goedkope Android-smartphone met dualcore-cpu

Oppo Neo onthuldDe Chinese telefoonmaker Oppo heeft een nieuw budgettoestel onthuld dat luistert naar de naam Oppo Neo. De smartphone, die om en nabij de 160 euro gaat kosten, is het goedkopere alternatief voor de Find 7, het vlaggenschip dat Oppo eveneens in 2014 gaat uitbrengen. De Neo beschikt dan ook over specificaties die aanzienlijk minder zijn.

Zo heeft het toestel een 4,5 inch-ips-scherm met een resolutie van slechts 854 bij 480 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 217 ppi. De Oppo Neo wordt verder aangedreven door een 1,3GHz-dualcore-processor en draait op Android 4.2 (Jelly Bean). Het is vooralsnog onduidelijk over hoeveel werk- en opslaggeheugen de telefoon beschikt. Wel zijn er twee camera’s aan boord met 5 en 2 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 1900 mAh en is door de gebruiker te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook de overige specificaties van de Oppo Neo zijn weinig indrukwekkend. De smartphone heeft weliswaar dual-sim-ondersteuning, maar kan niet overweg met 4G. De afmetingen zijn met 132 bij 65,8 bij 9,2 millimeter gemiddeld en het gewicht (130 gram) is laag dankzij het vele plastic.

Moto G: goed alternatief voor de Oppo Neo

De Oppo Neo heeft een vergelijkbaar prijskaartje als de Motorola Moto G. Dat toestel beschikt echter over de laatste versie van Android 4.4 (KitKat), een snellere quadcore-processor en een beter scherm. Lees meer de smartphone over in onze Moto G review.

[ad-block id=13 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.