De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Oppo werkt aan randloze schermtechnologie’

Redactie
23 maart 2015, 8:51
1 min leestijd
‘Oppo werkt aan randloze schermtechnologie’

De Chinese telefoonmaker Oppo heeft een patent aangevraagd op een scherm met vrijwel geen randen. De randloze schermtechnologie wordt bewerkstelligd door een extra laag over het reguliere scherm dat licht in bepaalde richtingen kan projecteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Oppo-patent beschrijft randloze schermtechnologie’

oppo-patent

Door die lichtprojectie loopt het scherm als het ware door, waardoor de randen eromheen vrijwel onzichtbaar zijn. Het Oppo-patent is in handen van GSMArena, die het doorgestuurd kreeg  van een anonieme tipgever. Het patent werd op 19 december vorig jaar aangevraagd en zou  een goedkopere oplossing kunnen betekenen voor randloze schermen.

Wel is onduidelijk hoeveel extra schermruimte de projectie biedt en of er sprake is van vervorming of vergroting van het beeld. Niettemin is het interessant om te zien dat steeds meer fabrikanten hun best doen om de bezels rondom schermen dunner te maken.

sharp aquos crystal

We zagen het al eerder bij toestellen van LG (zoals de LG G3) waarbij de schermranden enorm dun zijn en de volumetoetsen en powerknop naar de achterkant zijn verplaatst. Maar ook bijvoorbeeld de Galaxy S6 Edge heeft dunne schermranden en een display dat aan beide kanten iets afloopt.

Het  toestel met de dunste bezels van dit moment  is de Sharp AQUOS Crystal. Bijna 80 procent van de voorkant van deze  midrange  smartphone  bestaat uit scherm; alleen aan de onderkant is de rand wat dikker om ruimte te bieden aan de frontcamera en telefoonspeaker. De AQUOS Crystal verscheen in de zomer van vorig jaar in de VS, maar is nooit in Europa uitgebracht.

Het laatste nieuws over Oppo

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu