De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

64-bits Oppo R5 is de dunste smartphone ter wereld

Wouter Nijsen
29 oktober 2014, 11:43
1 min leestijd
64-bits Oppo R5 is de dunste smartphone ter wereld
Oppo R5 aangekondigd

Gelijktijdig met de Oppo N3  heeft de Chinese fabrikant ook de Oppo R5 aangekondigd. De R5 is ‘s werelds dunste smartphone en tevens het eerste toestel uit de Oppo-lijn  met een 64-bits processor. Het toestel heeft  een relatief hoog prijskaartje van 499 dollar, maar is wel voorzien van vlotte specificaties. Het is nog niet bekend wanneer de Oppo R5 verschijnt in Europa.

De smartphone  is met een dikte van 4,85 millimeter officieel de  dunste telefoon  op de markt en is aanzienlijk slanker  dan zijn voorganger; de Oppo R3 was 6,3 millimeter dik. De Oppo R5  heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 423 ppi. De R5 heeft ondanks zijn smalle behuizing geen concessies gedaan  wat interne hardware betreft, al ontbreekt een  ingang voor de koptelefoon. Hiervoor moet je een apart accessoire gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Oppo R5: vlotte specificaties

Oppo R5

De behuizing van de nieuwste telg in de Oppo-familie heeft een aluminium frame dat hem een chique uitstraling geeft. De R5 wordt aangestuurd door een 1,5GHz octacore-processor, gebaseerd op de Snapdragon 615-chipset van Qualcomm. Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en de Adreno 405-gpu, zodat ook grafisch intensieve taken met gemak worden uitgevoerd.

Standaard draait het toestel op Android 4.4 met Color OS 2.0. Het toestel is verder voorzien van twee camera’s met 13 en 5 megapixels. De camera aan de achterzijde maakt gebruik van de Sony IMX214-sensor die garantstaat voor scherpe kiekjes met een prima kleurreproductie.

Tot slot wordt de Oppo R5 van stroom voorzien door een accu met een capaciteit van 2000 mAh. Deze is vliegensvlug op te laden dankzij  het snelle VOOC-oplaadsysteem.

Het laatste nieuws over Oppo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo R5
Oppo R5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu