Oppo R819: interessante smartphone met stock Android voor 269 euro

r819-4De Chinese fabrikant Oppo heeft maandag een interessante nieuwe smartphone gelanceerd. De Oppo R819 is een midrange- tot highend-smartphone die maar 269 euro kost en de mogelijkheid heeft om stock Android te draaien. Het toestel is daarnaast nog eens uitzonderlijk dun en licht met zijn 7,3 millimeter en 110 gram.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Oppo R819 is voorzien van een 4,7 inch hd-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een 1.2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder is er ruimte voor 16GB aan opslagruimte en kunnen gebruikers met een 8 megapixel-camera foto’s schieten. De sensor van de camera is afkomstig van Sony.

Oppo R819 specificaties

r819 (1)Het toestel beschikt eveneens over een 2 megapixel-camera aan de voorzijde, een 2000 mAh-accu en Android 4.2.1 (Jelly Bean). De Oppo R819 wordt standaard geleverd met een eigen skin, maar deze is naar eigen wens uit te schakelen waarna de gebruiker een stock versie van Android draait.

Ook biedt de Oppo R819 ondersteuning voor wifi-display, DLNA, fm-radio en dualsim. Laatstgenoemde is een belangrijke feature voor Chinese smartphones. De Oppo R819 werkt gewoon met de 3g-netwerken in Europa. Vooralsnog is de smartphone maar in één kleur beschikbaar: wit.

Oppo R819 kopen

De Oppo R819 is op dit moment voor te bestellen via de officiële website van Oppo. Het toestel kost 269 euro, maar daar komen ook nog wel importkosten bij. De verzendkosten zijn gratis. De Oppo R819 wordt begin september verstuurd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.