De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

3 zaken die we (waarschijnlijk) weten over de Oppo Reno 3

Colin Baak
29 november 2019, 9:36
3 min leestijd
3 zaken die we (waarschijnlijk) weten over de Oppo Reno 3

De Oppo Reno 3 maakt waarschijnlijk volgende maand zijn opwachting en over het toestel zijn al verschillende geruchten verschenen. Ook is er door de fabrikant zelf al een afbeelding van het toestel gepubliceerd. Dit zijn drie dingen die we al weten over de Oppo Reno 3.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Reno 3: dit weten we al

Oppo bracht in oktober van dit jaar de Oppo Reno 2 uit, maar daar blijft het niet bij. De fabrikant komt in december al met de opvolger, in de vorm van de Reno 3. Wat we al denken te weten over dat toestel lees je in dit artikel.

1. Ondersteuning voor 5g

De Reno 3 krijgt ondersteuning voor het 5G-netwerk. Die netwerktechnologie wordt nu verder ontwikkeld en ook uitgerold in Nederland. Zo is het ook Oppo die in samenwerking met T-Mobile op zoek is naar testers voor zo’n netwerk.

Met 5G worden niet alleen de download- en uploadsnelheid hoger dan met 4G. Het bereik moet een stuk beter zijn, zodat je altijd en overal bereikbaar bent. Drukte op het netwerk zoals met nieuwjaar is daarmee verleden tijd.

Het gaat hierbij wel om een speciale Reno 3 Pro 5G-variant. Ook verwachten we varianten van het toestel te gaan zien met ondersteuning voor 4G. Zo’n speciale 5G-versie zien we vaker bij fabrikanten. Deze hebben een iets hogere prijs, dan modellen die het 4G-netwerk ondersteunen. Of alle varianten in Nederland te koop zullen zijn is nog onbekend.

2. Voorzien van Android 10 en ColorOS 7-schil

Oppo levert de Reno 3 met Android 10 en de vernieuwde ColorOS 7-schil. Die update verschijnt ook voor verschillende oudere Oppo-toestellen. Check of jouw toestel ook van de nieuwste software wordt voorzien via ons Android 10 update-overzicht.

De nieuwe slogan voor de software is ‘Smooth and Delightful’. Het uiterlijk van de software is wat simpeler gemaakt. Ook kun je gebruikmaken van allerlei natuurgeluiden als alarm- of wekkergeluid. Zo behoud je focus op de belangrijke dingen en krijg je alleen essentiële informatie te zien.

3. Uiterlijk Reno 3 getoond door Oppo zelf

Het design van een smartphone is natuurlijk erg belangrijk. Naast een fijne combinatie van hardware en software moet het toestel er ook goed uitzien. Briah Shen, vice president en president of global marketing bij Oppo, heeft een afbeelding van de Oppo Reno 3 Pro 5G online geplaatst.

Dat is het eerste Oppo Reno-toestel met afgeronde schermranden. Daarbij geeft hij aan dat het toestel 7,7 millimeter dik is. De schermranden zijn erg smal, maar de linker bovenhoek van het scherm is niet te zien. Volgens geruchten is dat de plek voor de frontcamera, die in het display verwerkt is. Tot slot lijkt de knop aan de rechterkant ook een ingebouwd ledje te hebben. Daardoor zie je bijvoorbeeld snel of je een gemiste notificatie hebt.

Oppo Reno Pro 5G

Overige specificaties Oppo Reno 3

Vermeende specificaties van de Oppo Reno 3 circuleren ook online. Daarbij wordt genoemd dat het toestel een 6,5 inch-scherm aan boord krijgt met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Het gaat daarbij om een amoled-paneel. Ook zou het gaan om een 90Hz-scherm; zo’n paneel ververst 90 keer per seconde, waardoor alles er soepeler uitziet.

De processor wordt de Snapdragon 735-chip, maar de Pro 5G-versie van de Reno 3 krijgt waarschijnlijk een krachtigere processor. Verdere geruchten noemen dat er vier camera’s op de achterkant aanwezig zijn. De primaire camera zou daarbij een 60 megapixel-variant zijn, bijgestaan door een groothoek-, telefoto- en macrocamera.

Een vingerafdrukscanner is verwerkt in het scherm en ook een laagje Gorilla Glass 6 is aanwezig. Dat zorgt ervoor dat krassen en beschadigingen minder snel ontstaan. De frontcamera schiet plaatjes van maximaal 32 megapixel aldus geruchten. Tot slot zou de accu een capaciteit krijgen van 4025 mAh en ook verwachten we dat Oppo’s eigen snellaadtechnologie weer aanwezig is.

Meer lezen over Oppo doe je via onderstaande links

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Reno 3
Oppo Reno 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu