Oppo introduceert goedkopere Reno Z zonder selfiescharnier
Dennis de Vries

Oppo verkoopt vanaf volgende week in China een nieuwe smartphone in de Reno-reeks. De Reno Z is daar vanaf 6 juni verkrijgbaar. Het is de voordeligere variant uit de serie, zonder zoomlens en uitschuifbare selfiecamera. De fabrikant brengt doorgaans zijn smartphones daarna snel in Europa uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen uitschuifbare camera of zoom

De Oppo Reno Z is tot nu toe het voordeligste toestel in de high-end Reno-reeks. Eerder bracht de Chinese smartphonefabrikant al de Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom uit. De Reno Z moet het doen met minder opvallende camera’s. Zo heeft het toestel geen optische zoomlens. De dubbele camera bestaat uit een 48 megapixel-lens en 5 megapixel-dieptesensor.

Oppo Reno Z achterkant

De Reno en Reno 10x Zoom onderscheiden zich verder vooral door de opmerkelijke manier waarop de selfiecamera in het toestel is verwerkt. De camera kantelt schuin uit de bovenkant van het toestel, waardoor het een soort haaienvin lijkt. Voor de Reno Z kiest Oppo voor een meer traditionele oplossing. De selfiecamera zit in een kleine notch in het scherm verwerkt. Deze kan wel foto’s maken met een hoge resolutie van 32 megapixels.

Specificaties Oppo Reno Z

Los van de camera zijn er meer verschillen. De Reno Z beschikt over een MediaTek Helio P90-processor, in plaats van de Snapdragon 710 en 855-chip in de andere twee vlaggenschepen van Oppo. Wat het geheugen betreft biedt het toestel de keuze tussen meer werkgeheugen en minder opslag, of andersom.

De Reno Z is verkrijgbaar met 6GB RAM en 256GB opslag, of 8GB met 128GB opslag. Beide varianten kosten evenveel. De smartphone heeft verder een grote 4035 mAh-accu, die dankzij de superVOOC 3.0-laadtechnologie razendsnel weer vol is. De vingerafdrukscanner zit in het 6,4 inch-scherm verwerkt.

Binnenkort wellicht in Nederland

De Oppo Reno Z is volgende week in China te koop voor omgerekend zo’n 325 euro. De fabrikant is sinds dit jaar in Nederland actief. De eerdere Reno’s lagen een kleine maand nadat ze in China in de verkoop gingen, ook in Nederland in de winkels. Of dat nu ook het geval is, en hoeveel de Reno Z dan precies gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over Oppo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.