De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo geeft alle smartphones nu langer updates: dit moet je weten

Wouter Nijsen
11 mei 2021, 10:48
2 min leestijd
Oppo geeft alle smartphones nu langer updates: dit moet je weten

Oppo gaat ook goedkopere smartphones langer voorzien van Android-updates. Dit betekent dat alle toestellen van de Chinese fabrikant nu drie jaar lang updates krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Oppo-updates voor goedkopere toestellen

Oppo gaat zijn updatebeleid verbeteren voor goedkopere toestellen, zo laat het bedrijf desgevraagd weten aan Tweakers. Toestellen in de Reno- of A-reeks krijgen nu drie jaar lang beveiligingspatches, in plaats van twee. Grotere Android-versie-updates worden één keer uitgerold. Heb je een Oppo-telefoon gekocht die op Android 11 draait, dan kun je dus sowieso een Android 12-upgrade verwachten.

Oppo A54 5G

De drie jaar aan Android-beveiligingspatches geldt dus ook voor telefoons in de Oppo Reno-reeks, maar deze toestellen krijgen bovendien een grote Android-update meer. Oppo maakte eerder bekend dat de Find X3-smartphones drie jaar lang ondersteund worden met beveiligingsupdates. Voorheen beloofde de Chinese fabrikant dit maar twee jaar lang te doen.

De beveiligingspatches voor de Oppo A- en Reno-smartphones worden ieder kwartaal uitgebracht, net als bij bijvoorbeeld toestellen van Motorola. Duurdere Oppo Find X-telefoons ontvangen iedere maand een update en blijven hiermee dus sneller up-to-date. Ook krijgen deze smartphones twee Android-versie-upgrades.

Meer over Android-updates

Fabrikanten doen steeds meer hun best om Android-telefoons langer te ondersteunen. Samsung belooft alle recente smartphones maar liefst vier jaar lang van beveiligingspatches te voorzien. Ook Nokia, dat onlangs meerdere nieuwe telefoons aankondigde, werkt veel toestellen drie jaar lang bij.

Opinie: Nokia’s ‘3+3+3-strategie’ is een voorbeeld voor de smartphone-industrie

In het budgetsegment doet Oppo het overigens nu beter dan bedrijven als OnePlus en Motorola. De goedkoopste toestellen van OnePlus, de Nord N10 en Nord N100, krijgen slechts twee jaar beveiligingspatches en één grote Android-update. Dit geldt ook voor de meeste Motorola-smartphones, zoals de Moto G30, Moto G9 Power en (veel duurdere) Moto G100.

Kijk ook onze Oppo Find X3 Pro videoreview

Oppo Find X3 Pro review: elegantie komt met flinke prijs

Het laatste nieuws over Oppo:

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu