Placeholder

Oprichter CyanogenMod gaat bij Samsung Mobile aan de slagDe oprichter van de CyanogenMod, Steve Kondik, gaat voor Samsung Mobile werken. De ontwikkelaar van de populaire alternatieve rom maakte dit zelf bekend op zijn Facebook-pagina. Hoewel hij aan de slag gaat voor Samsung, zal hij zijn werk voor CyanogenMod blijven voortzetten. Zelf omschrijft Kondik zijn toekomstige werk bij Samsung als: “I will be working on making Android more awesome.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

CyanogenMod kwam voor het eerst uit in 2009, en is nu verreweg de meest populaire alternatieve rom die te krijgen is. Onlangs maakte CyanogenMod bekend dat ze meer dan een half miljoen gebruikers heeft. De roms van CyanogenMod zijn vooral gewild door de vlugge implementatie van nieuwe Android-versies. Voor sommige telefoons is het de enige manier om aan een nieuwe Android-versie te komen als de fabrikant besloten heeft om geen updates meer uit te brengen.

Steve Kondik Facebook

Wat Kondik precies gaat doen bij Samsung is onduidelijk, maar het is wel Android-gerelateerd. Hij zou met TouchWiz aan de gang kunnen gaan om deze softwarelaag functioneler te maken, of hij kan ervoor zorgen dat Android-updates van de Samsung-telefoons vlugger worden verspreid. Wellicht dat hij ook met het eigen besturingssysteem van Samsung, Bada OS, aan de slag gaat. Samsung heeft het aantrekken van de ontwikkelaar zelf nog niet bekend gemaakt.

Bron: Android and Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.