De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opslagdienst Google Drive officieel uitgebracht

Redactie
24 april 2012, 18:35
1 min leestijd
Opslagdienst Google Drive officieel uitgebracht
google drive gebruikers

Google heeft vandaag de nieuwe opslagdienst Google Drive uitgebracht. Hiermee kun je meerdere bestanden en informatie opslaan in een cloudmap. Gratis gebruikers van de dienst krijgen 5 GB aan opslagruimte; dat is meer dan de 2GB die Dropbox gratis weggeeft. De eveneens vandaag beschikbare Android-app Google Drive zorgt ervoor dat je Google Drive ook op je Android-device kunt gebruiken.

Verschillende Google-diensten zijn ook gekoppeld aan Google Drive. Zo zie je bij de dienst ook je Google Docs-documenten terug, die je hierdoor als bestand kunt openen op je Android-smartphone of een computer. Google Docs biedt daarom vanaf vandaag ook een opslagruimte van 5 GB, in plaats van de eerdere 1 GB.

Lees verder na de advertentie.

Een gratis Google Drive-account biedt 5 GB aan opslagruimte. Wil je meer ruimte, dan kun je voor $2,49 per maand extra opslagruimte kopen. Je kunt voor dit bedrag upgraden naar 25GB. Andere upgrademogelijkheden zoals 100 GB of 1 TB zijn ook mogelijk.

We horen al langer geruchten over Google Drive. Vorige week lekte de bijbehorende software uit, waardoor het duidelijk werd dat de onthulling nabij was. Reuters durfde eerder vandaag nog te beweren dat Google Drive voor het einde van de dag het levenslicht zou zien. Dropbox reageerde vorige week nog op het uitlekken van Google Drive door de GB’s die je krijgt nadat je een vriend uitnodigt te verhogen.

Meer info: Google Drive
Downloaden: Google Drive (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu