De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze opslagdiensten bieden de meeste ruimte voor video en andere bestanden

Erwin Vogelaar
16 juli 2019, 19:12
4 min leestijd
Deze opslagdiensten bieden de meeste ruimte voor video en andere bestanden

Maak je veel video’s, dan kunnen die behoorlijk wat ruimte op je smartphone in beslag nemen. Deze opslagdiensten hebben de meeste ruimte voor jouw video’s en andere bestanden.

Lees verder na de advertentie.

De meeste opslagruimte voor video

Video kan een hele hoop ruimte in beslag nemen. Zeker nu we in steeds hogere resoluties en meer fps opnemen. Daarom is het slim om je video’s elders op te slaan. Zo raak je ze niet kwijt, maar houd je toch genoeg ruimte over op je smartphone voor foto’s, apps en meer.

Hoeveel opslagruimte je krijgt verschilt per opslagdienst. Ook is er een verschil met hoeveel ruimte je gratis krijgt en hoeveel je extra kunt kopen. We zetten daarom de opties voor je op een rij.

Google

Google Foto’s en Google Drive bestaan sinds juni 2019 onafhankelijk van elkaar. Voorheen werden je foto’s en video’s gesynchroniseerd, maar nu gebeurt dat niet meer. Dat betekent dat je foto’s op de ene dienst kunt verwijderen, terwijl ze op de andere dienst blijven staan. Wel gebruiken beide diensten de opslagruimte van je Google-account.

Gratis: 15GB opslagruimte voor Google Drive, Google Foto’s en Gmail.
Betaald: Google One (betaalde opslagruimte van Google) kost 1,99 euro per maand voor 100GB tot 299,99 euro per maand voor 30TB. Check jouw opslagruimte en Google One-abonnement via deze link.

Download Google Drive in Google Play (gratis)
Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

opslagdiensten

Stack

Ook vanuit Nederland worden wolken met opslagruimte opgelaten. TransIP heeft met Stack een interessante optie voor het opslaan van je video’s. Een groot voordeel van deze dienst is dat je weet dat jouw bestanden veilig versleuteld in Nederland staan opgeslagen. Helaas is de mogelijkheid om via een code gratis 1TB opslagruimte te krijgen verlopen.

Gratis: Niet mogelijk.
Betaald: Voor 3,03 euro per maand krijg je 250GB opslagruimte. Betaal je 12,10 euro per maand, dan wordt dat 2TB. De maximale opslagruimte is 10TB voor 60,50 euro per maand.

Download Stack in Google Play (gratis)

Box

Box is wellicht wat minder bekend dan de andere opties, maar biedt toch een interessante plek om je video’s op te slaan. De dienst richt zich wel voornamelijk op de zakelijke markt.

Gratis: 10GB.
Betaald: Voor 4,50 euro per maand krijg je 100GB opslagruimte. Box richt zich daarnaast vooral op bedrijven, met opties voor onbeperkte opslag.

Download Box in Google Play (gratis)

Dropbox

Dropbox stond ooit synoniem voor bestanden opslaan in de cloud, maar inmiddels zijn er veel meer andere diensten bijgekomen. Toch is Dropbox nog interessant om te gebruiken. Ook voor het opslaan van je videobestanden.

Gratis: 2GB opslagruimte.
Betaald: Voor 11,99 euro per maand krijg je 2TB opslagruimte. Voor 19,99 euro per maand wordt dat verhoogd naar 3TB opslagruimte. Betaal je meer, dan krijg je extra opties zoals de mogelijkheid om opmerkingen met tijdcodes voor video’s toe te voegen.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

opslagdiensten

Mega

Ook bij Mega (het oude Megaupload) zijn je video’s op te slaan, met een flinke hoeveelheid gratis opslagruimte en interessante opties als je betaalt.

Gratis: 50GB.
Betaald: Voor 4,99 euro per maand krijg je 200GB opslagruimte, voor 9,99 euro per maand krijg je 1TB opslagruimte, 19,99 per maand geeft je 4TB opslagruimte en de grootste optie is 29,99 euro per maand voor maar liefst 8TB opslagruimte.

Download Mega in Google Play (gratis)

OneDrive

De opslagdienst van Microsoft is voornamelijk interessant voor Windows-gebruikers. OneDrive zit namelijk standaard in Windows 10 verwerkt. Daarnaast is de dienst natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar voor Android.

Gratis: 5GB
Betaald: Voor 2 euro per maand krijg je al 100GB opslagruimte, in combinatie met toegang tot Office 365 met onder andere Microsoft Word en Microsoft Excel. Betaal je 69 euro of 99 euro per jaar, dan krijg je 1TB of 6TB opslagruimte.

Download Microsoft OneDrive in Google Play (gratis)

opslagdiensten

Amazon

Sinds Amazon Prime in Nederland beschikbaar is, is de cloud opslag van deze gigant ook interessant voor ons. Amazon Drive richt zich voornamelijk op foto’s, maar werkt ook prima voor video’s.

Gratis: Elke klant van Amazon krijgt gratis 5GB opslagruimte.
Betaald: Als Prime-lid krijg je ongelimiteerde foto-opslag, maar nog steeds maar 5GB voor je video’s. Betaal je 11,99 dollar per jaar extra, dan krijg je 100Gb en met 59,99 dollar per jaar krijg je 1TB.

Download Amazon Drive in Google Play (gratis)

Ruimte vrijmaken

Heb je nog steeds niet genoeg ruimte op je smartphone? Wij hebben vijf tips om snel ruimte vrij te maken op je Android-toestel. Ook kun je deze apps downloaden om je smartphone op te ruimen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu