De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze smartphones sprongen er uit tijdens het MWC 2017

Rick van der Veer
28 februari 2017, 17:00
3 min leestijd
Deze smartphones sprongen er uit tijdens het MWC 2017

Op het Mobile World Congress worden jaarlijks een aantal nieuwe, ‘gewone’ smartphones gepresenteerd. Maar ook voor experimentele telefoons is ruimte. We laten je de drie meest opvallende smartphones zien.

Lees verder na de advertentie.

Opvallende smartphones op Mobile World Congress 2017

Voordat een technologische vernieuwing een veelgebruikte techniek wordt, bouwt een bedrijf vaak een losse smartphone die specifiek daar op gericht is. Zo bouwde LG de LG G Flex-serie om te experimenteren met gebogen oled-schermen, terwijl Samsung een vergelijkbare test deed met de Galaxy Note Edge.

Op het Mobile World Congress lieten verschillende bedrijven, die ook gewone smartphones maken, een aantal bijzondere toestellen zien die net iets anders doen. Deze smartphones komen niet altijd naar Nederland, maar zijn toch interessant om naar te kijken. Ze laten zien waar smartphonefabrikanten mee bezig zijn en wat hun mogelijke ideeën zijn voor toekomstige toestellen.

ZTE Gigabit Phone: snel internet in theorie

ZTE heeft een smartphone gepresenteerd die via een LTE-verbinding downloadsnelheden van een gigabit kon halen. Om dit mogelijk te maken heeft het Chinese bedrijf zelf een 5G-standaard ontwikkeld, waarmee deze snelheden te behalen zijn. Hiervoor worden meerdere frequenties gecombineerd, die samen deze hoge snelheid vormen.

opvallende smartphones

Onder de motorkap wordt de Gigabit Phone aangedreven door de Snapdragon 835-chipset. Deze processor komt onder meer terug in de Sony Xperia XZ Premium en Samsung Galaxy S8, en is de snelste chip die Qualcomm tot nu toe geproduceerd heeft. Deze smartphones kunnen nog geen gigabit halen: hiervoor zijn 5G-netwerken nodig die nog volop in ontwikkeling zijn.

ZTE heeft geen plannen om de Gigabit Phone daadwerkelijk uit te brengen. Het toestel dat op Mobile World Congress getoond wordt is helaas maar een prototype. Ondanks dat is het nog altijd een interessant experiment dat veel belooft voor de toekomst.

Honor Magic: futuristisch en slim

Ook Honor, dochterbedrijf van Huawei, bracht een conceptsmartphone mee naar het Mobile World Congress. De Honor Magic, officieel alleen te koop in China, is een smartphone die de nadruk legt op AI. Door sensoren in het toestel te gebruiken, kan de smartphone raden wat je wil doen, en meteen de juiste actie voor je uitvoeren.

opvallende smartphones

De AI-functies van de Honor Magic zijn contextgevoelig. Zo gaat het scherm automatisch aan als je het toestel uit je zak haalt, en zet de smartphone vanzelf de zaklamp aan als je je in een donkere ruimte bevindt. Daarnaast heeft het toestel alleen een homeknop, die alle functies van de andere knoppen vervult met gebaren. Zo kun je bijvoorbeeld teruggaan door van links naar rechts te vegen en met een dubbele tik tussen apps switchen.

De features van de Honor Magic worden misschien in de toekomst op andere Honor- en Huawei-smartphones ingezet. De Magic komt helaas niet naar Nederland, ondanks dat het toestel wél op de Chinese markt is verschenen.

Xiaomi Mi Mix: randloos scherm

De Xiaomi Mi Mix is een concepttelefoon waarvan de voorkant bijna helemaal uit scherm bestaat. Het 6,4 inch-scherm loopt helemaal door tot aan de randen van het toestel. Er zit dan ook geen luidspreker boven het scherm, terwijl de selfiecamera in de dunne balk onder het scherm verwerkt zit.

opvallende smartphones

Doordat het scherm zo ver doorloopt tot aan de randen, is de Xiaomi Mi Mix moeilijk met één hand te bedienen. Bovendien maakt het gebrek aan randen het toestel minder stevig dan wanneer er nog een behoorlijke rand om het display zit. Toch is het interessant om te zien hoe veel groter smartphoneschermen kunnen worden.

Dit toestel werd vorig jaar in oktober al uitgebracht door Xiaomi, en voorspelde toen al de trend die sommige vlaggenschepen dit jaar volgen. Zo heeft de LG G6 behoorlijk dunne randen rondom het scherm, en als we geruchten moeten geloven krijgt ook de Galaxy S8 een vergelijkbaar naadloos scherm. Ook Sony’s midrange Xperia XA1 heeft een scherm dat van rand tot rand loopt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu