Opvolger Meizu M9 waarschijnlijk in september verkrijgbaar

Wouter Nijsen
2 juni 2011, 17:07
2 min leestijd
Opvolger Meizu M9 waarschijnlijk in september verkrijgbaar
Meizu logo

De Chinese fabrikant Meizu timmert behoorlijk aan de weg met hun Android-telefoons. In het verleden heeft Meizu het behoorlijk aan de stok gehad met Apple omdat zowel het uiterlijk als de interface van hun Android-toestellen duidelijk iPhone-trekjes vertoonden. Dit heeft de ietwat eigenwijze Chinese smartphonefabrikant er echter niet van weerhouden gewoon door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe Android-telefoons. De Meizu M9 had al heel behoorlijke specificaties met ondermeer 1 GHz processor, Android 2.2 en een 3,5-inch 640×960 touchscreen. In thuisland China is dit toestel zo populair dat begin dit jaar op de eerste verkoopdag zich bij de verschillende verkooppunten soortgelijke taferelen afspeelden als tijdens de eerste verkoopdag van de iPhone 4.

Het succes van de Meizu M9 smaakt kennelijk naar meer, want hoewel de M9 pas een halfjaar op de markt is staat de opvolger al in de startblokken. Dit toestel krijgt de typeaanduiding MX (waarbij X voor 10 staat) en zal waarschijnlijk in september al in de verkoop gaan. De Meizu MX heeft een dual-core ARM Cortex A9-processor onder de motorkap en beschikt over 1 GB RAM. De schermresolutie is met 640×960 gelijk aan die van de M9, maar met een formaat van 4-inch wel iets groter.

Lees verder na de advertentie.

Het lijstje met specificaties maakt verder melding van de aanwezigheid van Wi-Fi, Bluetooth, GPS en een 8 megapixel camera. Daarnaast ondersteunt de Meizu MX zowel GSM- als WCDMA-netwerken en HSPA+. Meizu heeft overigens laten weten dat er een inruilprogramma zal komen voor klanten die recent een M8 of M9 hebben aangeschaft. De Meizu MX zal vermoedelijk net als voorganger M9 alleen in China verkrijgbaar zijn en dat is jammer. Zowel het uiterlijk als de specificaties van de huidige toestellen van Meizu zijn van een dusdanig niveau dat er in Europa vast en zeker kopers voor deze Android-telefoons te vinden zullen zijn. De Meizu MX gaat overigens ongeveer $550,- kosten.

meizumx-Android

Via: Electronista

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu