De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Topman: ‘Volgende Samsung Galaxy Note heeft opvouwbaar scherm’

Thomas Haenen
12 september 2017, 10:18
2 min leestijd
Topman: ‘Volgende Samsung Galaxy Note heeft opvouwbaar scherm’

Hoewel de Samsung Galaxy Note 8 nog niet eens in de winkel ligt, spreekt een topman al over plannen voor de opvolger. Het moet de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf worden.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbaar Galaxy Note-scherm in 2018?

Een opvouwbare smartphone staat op de planning voor volgend jaar, zo heeft Samsung Mobile topman DJ Koh bevestigd aan ZDNet. Volgens Koh wordt de smartphone dan onderdeel van de Galaxy Note-reeks, wat suggereert dat het toestel in het najaar van 2018 verschijnt. Het is de eerste hint over de opvolger van de Galaxy Note 8.

Dat betekent echter niet dat het definitief de volgende Galaxy Note wordt. “We willen niet slechts een paar exemplaren van de telefoon verkopen. We willen hem klaarhebben voor massaproductie, op een technologisch niveau waarvan mensen onder de indruk zijn,” aldus Koh. Een release volgend jaar volgt dus alleen als het toestel klaar is voor het grote publiek.

Van smartphone naar tablet

Samsung zeult al jaren met opvouwbare schermen en smartphones rond. Er zijn al talloze patenten en prototypes opgedoken van de technologie. Daaruit blijkt dat het bedrijf van plan is een smartphone uit te brengen met een scherm dat uitgevouwd kan worden tot tabletformaat. Zo hebben gebruikers een handzaam toestel voor onderweg, dat ze thuis of in de trein kunnen gebruiken voor games, films en andere zaken die op een groter scherm beter tot hun recht komen.

Met zijn uitspraken loopt Koh wel redelijk vooruit op de zaken. De Samsung Galaxy Note 8, het onlangs aangekondigde topmodel, moet nog verschijnen. Deze ligt vanaf vrijdag in Nederland in de winkels. De eerste verkoopcijfers van het toestel zijn in ieder geval goed nieuws voor het bedrijf. Volgens Koh zijn er in Zuid-Korea alleen al 395.000 pre-orders voor de Note 8 geplaatst, ruim twee keer zoveel als voor de vermaledijde Galaxy Note 7 vorig jaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu