De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Topman: Huawei onthult opvouwbare smartphone met 5G in februari

Thomas Haenen
24 januari 2019, 16:54
2 min leestijd
Topman: Huawei onthult opvouwbare smartphone met 5G in februari

Opvouwbare smartphones en 5G-ondersteuning zijn dé trends van 2019. Huawei wordt mogelijk de eerste fabrikant die de twee combineert, zo blijkt uit een aankondiging van de topman.

Opvouwbare 5G-smartphone Huawei komt eraan

De eerste opvouwbare smartphone met 5G-ondersteuning wordt volgende maand door Huawei gepresenteerd, zo maakt topman Richard Yu bekend. De Chinese fabrikant onthulde vandaag zijn eerste 5G-modem voor smartphones, en zegt die binnenkort al zelf te gaan gebruiken in een eigen smartphone. Op het Mobile World Congress 2019, eind februari in Barcelona, wordt het nieuwe toestel onthuld.

De 5G-ondersteuning komt uit de Balong 5000-chipset, een door Huawei zelf ontwikkelde 5G-modem. Ook krijgt het toestel een Kirin 980-chip, die wordt gebruikt in onder andere de Huawei Mate 20 en Honor View 20. Verdere specificaties en details krijgen we pas volgende maand te horen.

Opvouwbare 5G-smartphone Huawei

Niet de Huawei P30

Het nieuwe toestel wordt waarschijnlijk niet de directe opvolger van de Huawei P20. Opvouwbare schermen en 5G-chips zijn nog vrij prijzig en worden slechts in beperkte mate geproduceerd. De Huawei P30 wordt volgens bronnen bovendien pas eind maart getoond, samen met de P30 Pro en P30 Lite. Deze toestellen krijgen een verbeterde camera en vlottere hardware, maar moeten het nog zonder 5G-ondersteuning doen.

Je kunt er waarschijnlijk wel van uitgaan dat het een zeer prijzige smartphone wordt. Onlangs lekten al de prijzen uit van de Galaxy F, de eerste opvouwbare smartphone van Samsung. Die kost naar verwachting bijna 2000 euro.

2019 wordt een belangrijk jaar voor 5G. Naast Huawei introduceren ook Samsung, OnePlus, LG, Xiaomi en andere grote bedrijven de komende maanden hun eerste 5G-smartphones. Dat terwijl het snellere mobiele internet op dit moment vrijwel nergens beschikbaar is. In Nederland verwachten providers pas op z’n vroegst in 2020 een 5G-netwerk aan te bieden. De kans is dan ook groot dat het nieuwe Huawei-toestel straks niet in Nederland wordt verkocht.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu