‘Huawei wil koste wat koste eerste zijn met opvouwbare smartphone’

Thomas Haenen
27 juli 2018, 9:17
2 min leestijd
‘Huawei wil koste wat koste eerste zijn met opvouwbare smartphone’

Huawei wil koste wat kost de eerste zijn met een opvouwbare smartphone, zo beweert een nieuwe bron. De Chinese fabrikant hoopt Samsung af te troeven.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare Huawei-smartphone in de maak

Volgens Nikkei Asian Review is de opvouwbare Huawei-smartphone vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar al te koop. Samen met de Chinese BOE Technology Group werkt het bedrijf aan flexibele oled-schermen die zeer binnenkort al in productie gaan. Het belangrijkste doel: Samsung te snel af zijn, om te laten zien dat Huawei technologisch superieur is. Volgens de bron hoopt Huawei veel gratis aandacht te vergaren met de stunt.

Huawei zou bereid zijn ver te gaan om dat doel te behalen. Het nieuwe toestel is mogelijk zéér beperkt beschikbaar: bij de release zijn er mogelijk slechts 20.000 tot 30.000 toestellen beschikbaar. Ter vergelijking: van ‘gewone’ vlaggenschepen verkoopt Huawei al gauw enkele miljoenen stuks in de maand van de launch.

Als Huawei dat lukt, zou het de eerste fabrikant zijn met de nieuwe technologie. De verwachting was lange tijd dat Samsung de primeur zou hebben. Dat bedrijf is ook al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van opvouwbaar beeld, maar de verwachting is nu dat Samsungs speciale smartphone pas op z’n vroegst eind dit jaar in productie gaat. Dan moet Huawei’s toestel al bijna in de winkels liggen.

Zo werkt een opvouwbaar scherm

Met een opvouwbaar scherm kunnen fabrikanten een smartphone en tablet in één bieden. Zit je thuis op de bank of in een vergadering dan heb je een groot, uitgevouwen scherm van 8 inch. Onderweg kun je het opvouwen tot een handzaam en compact scherm van zo’n 5 inch. Verdere specificaties van Huawei’s smartphone zijn onbekend. Zo weten we ook niet of het scherm opvouwbaar is langs een scharnier, of volledig oprolbaar.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Huawei poogt Samsung en andere fabrikanten af te troeven met innovatie. Zo introduceerde het bedrijf eerder dit jaar Huawei Mate RS Porsche Design, één van de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner in het scherm. Samsung zou al meerdere jaren bezig zijn met die technologie voor vlaggenschepen als de Galaxy S9 en Galaxy Note 8, maar heeft deze klaarblijkelijk nog steeds niet gereed voor massaproductie.

Stevige adviesprijs haast verzekerd

Gezien de beperkte beschikbaarheid van de opvouwbare Huawei-smartphone, heeft het toestel vrijwel zeker een stevig prijskaartje. Andere exclusieve smartphones van Huawei, zoals de Mate RS, hadden al een torenhoge adviesprijs van bijna 2000 euro. Mogelijk doet het bedrijf daar nog een schepje bovenop met dit nieuwe toestel.

Topmensen van Samsung hebben al laten doorschemeren dat de eerste opvouwbare smartphones waarschijnlijk maar beperkt beschikbaar zijn. Volgens bronnen verschijnt het toestel eind 2019, enkele maanden na de Galaxy Note 9. De smartphone krijgt een ‘ultra-premium’-prijs, van vermoedelijk meer dan 1000 euro.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Via: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu