‘Huawei wil Samsung aftroeven met opvouwbare smartphone’
Thomas Haenen

Huawei werkt aan een opvouwbare smartphone, en hoopt zijn eerste flexibele toestel nog voor het einde van 2018 af te leveren. Daarmee zou het bedrijf onder andere Samsung te snel af zijn.

Opvouwbare Huawei-smartphone in de maak

De opvouwbare smartphone van Huawei heeft waarschijnlijk een 8 inch-scherm, zo bericht ETNews. Huawei werkt voor het unieke scherm samen met BOE, een Chinees bedrijf dat sinds vorig jaar flexibele oled-beeldschermen produceert. Een eerste Huawei-smartphone met opvouwbaar scherm zou vanaf november beschikbaar moeten zijn.

Als Huawei dat lukt, zou het de eerste fabrikant zijn met de nieuwe technologie. De verwachting was lange tijd dat Samsung de primeur zou hebben. Het bedrijf is ook al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van opvouwbaar beeld, maar de verwachting is nu dat Samsungs speciale smartphone pas op z’n vroegst eind dit jaar in productie gaat. Dan moet Huawei’s toestel al in de winkels liggen.

Zo werkt een opvouwbaar scherm

Met een opvouwbaar scherm kunnen fabrikanten een smartphone en tablet in één bieden. Zit je thuis op de bank of in een vergadering dan heb je een groot, uitgevouwen scherm van 8 inch. Onderweg kun je het opvouwen tot een handzaam en compact scherm van zo’n 5 inch. Verdere specificaties van Huawei’s smartphone zijn onbekend. Zo weten we ook niet of het scherm opvouwbaar is langs een scharnier, of volledig oprolbaar.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Huawei poogt Samsung en andere fabrikanten af te troeven met innovatie. Zo introduceerde het bedrijf eerder dit jaar Huawei Mate RS Porsche Design, één van de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner in het scherm. Samsung zou al meerdere jaren bezig zijn met die technologie voor vlaggenschepen als de Galaxy S9 en Galaxy Note 8, maar heeft deze klaarblijkelijk nog steeds niet gereed voor massaproductie.

Stevige adviesprijs haast verzekerd

Overigens is het maar de vraag of Huawei’s opvouwbare telefoon straks beschikbaar is voor een breed publiek. Andere exclusieve smartphones van Huawei, zoals de Mate RS, hebben namelijk een stevige adviesprijs van bijna 2000 euro.

Topmensen van Samsung hebben al laten doorschemeren dat de eerste opvouwbare smartphones waarschijnlijk maar beperkt beschikbaar zijn. Volgens bronnen verschijnt het toestel eind 2019, rond dezelfde tijd als de Galaxy Note 9. De smartphone krijgt een ‘ultra-premium’-prijs, van vermoedelijk meer dan 1000 euro.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.