De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG komt voorlopig niet met een opvouwbare smartphone

Wouter Nijsen
18 februari 2019, 10:12
1 min leestijd
LG komt voorlopig niet met een opvouwbare smartphone

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Huawei en Samsung is LG voorlopig niet van plan om een opvouwbare smartphone uit te brengen. Het bedrijf wil eerst marktaandeel verkrijgen door middel van 5G-smartphones.

Geen opvouwbare LG-smartphone op komst

Kwon Bong-Seok, hoofd van de mobiele divisie van LG, heeft tijdens een persconferentie in Seoul gezegd dat het bedrijf voorlopig niet van plan is een opvouwbare smartphone uit te brengen. Dat meldt The Korea Times. Het bedrijf zou een opvouwbare telefoon wel hebben overwogen, maar besloot ‘m uiteindelijk niet in productie te nemen. LG wil zich voorlopig richten op het verkrijgen van marktaandeel door 5G-smartphones te introduceren. Een opvouwbare LG-smartphone zou nu nog ‘te vroeg’ zijn.

Tijdens het Mobile World Congress, dat later deze maand plaatsvindt, wordt de LG V50 ThinQ met 5G-ondersteuning gepresenteerd. Daarnaast komt de fabrikant met de G8 ThinQ, een meer traditionele high-end smartphone. Verschillende concurrenten, zoals Huawei, Samsung en Oppo, laten binnenkort wel hun eerste opvouwbare toestellen zien.

V50 ThinQ

Dit weekend verscheen de eerste afbeelding van de LG V50 ThinQ via beroepslekker Evan Blass. Het toestel lijkt sterk op zijn voorganger (de V40 ThinQ) en heeft drie camera’s en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Ook zou de telefoon de nieuwe Snapdragon 855-chip van Qualcomm krijgen, alsmede een forse 4000 mAh-accu.

lg v50 thinq afbeelding

Het is niet aannemelijk dat de V50 met 5G-ondersteuning ook direct in de Benelux verschijnt. Nederlandse providers verwachten pas in 2020 het snellere mobiele internet aan te bieden. De Nederlandse veiling van 5G-frequenties vindt pas ergens in 2019 plaats, en pas daarna kunnen providers hun eigen netwerk uitbouwen. Vervolgens zijn eerst de grote steden aan de beurt, en kan het een jaar of meer duren voor er een landelijk dekkend netwerk ontstaat.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu