‘Opvouwbare Samsung-smartphone nog dit jaar beschikbaar’

Thomas Haenen
9 januari 2018, 14:03
2 min leestijd
‘Opvouwbare Samsung-smartphone nog dit jaar beschikbaar’

Samsung gaat nog dit jaar zijn eerste volledig opvouwbare smartphone uitbrengen. Het toestel krijgt een 7,3 inch-scherm dat dichtgeklapt kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare Samsung-smartphone release in 2018

Een vooralsnog naamloze, opvouwbare Samsung-smartphone is vanaf december of begin 2019 te koop, zo claimt ETNews. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Koreaanse site start de massaproductie van het toestel in november. Daarmee zou Samsung de eerste fabrikant met een opvouwbare smartphone zijn.

Opvouwbare Samsung-smartphone release

Het toestel heeft een 7,3 inch-oled-scherm. Dat scherm kan dubbelgevouwen worden als een boek. Uitgeklapt is het apparaat het formaat van een tablet, dubbelgebouwen heb je een wat handzamer toestel. Samsung hoopt het scherm naadloos opvouwbaar te maken, zodat er bij een uitgeklapt apparaat geen zwarte lijn in het midden te zien is.

Prijzig en ‘ultra-premium’

Goedkoop wordt het toestel zeker niet. Bronnen spreken over een ‘ultra-premium’ prijspunt. De duurste Samsung-smartphone van het moment is de Galaxy Note 8, met een adviesprijs van 999 euro. Vermoedelijk is deze flexibele smartphone nog een paar honderd euro duurder. Naar verwachting is de voorraad van het apparaat bij de release bovendien erg beperkt. Daarmee is het geen directe vervanger voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9, maar meer een premium alternatief.

Geruchten over een opvouwbare smartphone van Samsung zoemen al jaren rond. Het bedrijf werkt bovendien al geruime tijd aan verschillende prototypes. Met zijn huidige vlaggenschepen neemt het bedrijf al een klein voorschot. Zo heeft de Galaxy S8 een gebogen scherm dat een klein beetje doorloopt in de zijkant.

Het is nog maar de vraag of het bedrijf de genoemde deadline weet te halen. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Wel liet een topman van het bedrijf onlangs weten dat de opvouwbare ‘Galaxy X‘, zoals het toestel intern wordt genoemd, al voor najaar 2018 op de planning stond. Ook Samsung lijkt dus op een spoedige release te mikken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu