Samsung kondigt eerste opvouwbare telefoon aan, verschijnt volgend jaar

Michel van 't Klaphek
7 november 2018, 20:58
2 min leestijd
Samsung kondigt eerste opvouwbare telefoon aan, verschijnt volgend jaar

Samsung heeft haar eerste opvouwbare telefoon aangekondigd. Het toestel heeft in totaal drie schermen en komt in 2019 uit. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare Samsung telefoon verschijnt volgend jaar

Na jaren van geruchten, schetsen en concepten is het moment daar: Samsung heeft haar eerste opvouwbare smartphone met flexibele schermen aangekondigd. Het toestel, dat nog geen naam heeft, werd getoond tijdens Samsungs eigen ontwikkelaarsconferentie.

Het bedrijf heeft hiervoor een nieuwe schermtechniek ontwikkeld: Infinity Flex. De buigbare telefoon bestaat eigenlijk uit drie schermen. Het grootste display kun je uitklappen waardoor je twee schermen naast elkaar krijgt. De telefoon neemt hierdoor het formaat van een tablet aan (7,3-inch).

Samsung-opvouwbare-telefoon-2

Aan de achterkant zit een kleiner display die je met een hand kunt bedienen. Volgens Samsung zul je alledaagse taken zoals WhatsApp, Facebook en internetten voornamelijk op dit scherm doen. Het grote tablet-scherm gebruik je voor het kijken van een film of het spelen van games. Ook kun je tot drie apps naast elkaar draaien en zo multitasken.

Nieuwe software

Samsung heeft ook een speciale software-versie aangekondigd die rekening houdt met de verschillende schermformaten: One UI. Wanneer je bijvoorbeeld een Google Maps-route bent gestart op het kleine scherm wordt deze automatisch naar volledig beeld geschaald zodra je het grote scherm openklapt. Dit werkt andersom net zo.

Opvouwbare-Samsung-telefoon-3

Ook kun je verschillende apps draaien op de beeldschermen. Als je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent op het grote scherm en deze dichtklapt om een app’je te beantwoorden op het kleine scherm kun je direct verdergaan met kijken zodra je het display weer uitklapt. One UI rolt ook uit voor andere Samsung-smartphones, waaronder de S9.

Samsung onthulde de opvouwbare telefoon in een soort hoesje, waardoor het nog onduidelijk is hoe hij er precies uitziet. Mogelijk wordt achter de schermen nog volop aan het design gesleuteld. Men wilde vooral de schermtechniek tonen en niet per se de officiële telefoon.

Samsung hield ook de lippen stijf op elkaar wat betreft adviesprijs, specifieke releasedatum en de naam van het toestel. Wel liet het bedrijf weten dat het opvouwbare scherm klaar is om op grote schaal geproduceerd te worden. De eerste telefoons met een flexibel beeldscherm zouden daarom sneller dan gedacht al uit kunnen komen.

Op de hoogte blijven van Samsungs opvouwbare smartphone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Android Authority
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu