‘Samsung werkt aan opvouwbare smartphone’

Samsung werkt in het geheim aan een opvouwbare smartphone die ondanks zijn grote scherm gemakkelijker in de broekzak kan worden meegenomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat meldt althans Samsung-blog SamMobile. Samsung zegt al langer aan soortgelijke projecten te werken, waarbij smartphones van  oprolbare of opvouwbare schermen worden voorzien. Zo was Samsung ook de eerste fabrikant die een smartphone met een gebogen scherm op de markt bracht.

Dit kun je met de  opvouwbare smartphone van Samsung

edge-4De opvouwbare smartphone wordt op dit moment ontwikkeld binnen Samsung en zou onder de naam Project Valley bekend zijn. Het apparaat is naar verluidt voorzien van een groot scherm dat kan worden opgevouwen, waardoor alleen de achterzijdes nog te zien zijn. Hiermee kan het toestel gemakkelijker in de broekzak worden gestopt dan een smartphone met een groot scherm, zoals de Galaxy Note 4.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is al langer bezig met de ontwikkeling van flexibele oled-schermen, die bijvoorbeeld en toestellen als de Galaxy S6 Edge worden gebruikt. Hier worden de flexibele schermen echter weer vastgemaakt, maar behouden ze wel een gebogen vorm.

Galaxy S6 Edge kopen

De Galaxy S6 Edge met abonnement kopen is al een tijd mogelijk in Nederland. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. De Galaxy S6 Edge los toestel is verkrijgbaar vanaf 808 euro.

Laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.