De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Video toont opvouwbare Xiaomi-smartphone, Mi 9 ook uitgelekt’

Thomas Haenen
4 januari 2019, 10:45
2 min leestijd
‘Video toont opvouwbare Xiaomi-smartphone, Mi 9 ook uitgelekt’

Verschillende onaangekondigde toestellen van Xiaomi zijn al voor de release gelekt. Het bedrijf werkt onder andere aan een nieuw toptoestel, de Mi A9. Ook zijn er beelden verschenen van een opvouwbare Xiaomi-smartphone met een flexibel scherm.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare Xiaomi-smartphone in beeld

Het lijkt erop dat ook Xiaomi werkt aan een smartphone met opvouwbaar scherm. Evan Blass, de doorgaans betrouwbare telecominsider, heeft de eerste beelden van dat toestel gedeeld op Twitter. De behuizing is in duisternis gehuld, maar het scherm zelf is wel goed zichtbaar. Uitgevouwen heeft het toestel het formaat van een tablet, maar de linker- en rechterkant kunnen omgeklapt worden.

https://twitter.com/evleaks/status/1080870489990590464

Anders dan bij het opvouwbare prototype van Samsung lijkt de software goed mee te werken. Als het scherm wordt ingeklapt, past de software zich vrij snel aan. Het reageert goed op de aanrakingen van de gebruiker, en lijkt makkelijk te buigen te zijn. Wel lijkt ook Xiaomi’s exemplaar nog een vroeg prototype te zijn. Of het om een bestaande smartphone gaat, en wanneer deze verschijnt, is nog onbekend.

Ook uitgelekt: Xiaomi Mi 9 specificaties

Een toestel dat waarschijnlijk aanzienlijk sneller verschijnt is de Xiaomi Mi 9. De Mi-reeks bestaat uit Xiaomi’s vlaggenschepen, en het vorige toestel in de reeks is alweer bijna een jaar oud. Dat suggereert dat de Mi 9 binnen nu en enkele maanden wordt onthuld. Op het Chinese Weibo zijn inmiddels al enkele specificaties verschenen.

De Xiaomi Mi 9 heeft een 6,4 inch-amoled-scherm met full hd-resolutie, wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 855-chip en heeft 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Achterop zitten drie camera’s, waarvan eentje een dieptesensor is. Die kan meten hoe ver je exact van bepaalde objecten vandaan bent, en de camera-instellingen erop aanpassen. De andere twee lenzen zijn een 48 megapixel-camera en eentje van 12 megapixel.

Voorop zit een 24 megapixel-camera voor selfies. De vingerafdrukscanner zit in het scherm verwerkt. In China wordt het instapmodel van de Xiaomi Mi 9 straks verkocht voor omgerekend 400 euro. Waarschijnlijk ligt een eventuele Nederlandse prijs inclusief belasting een kleine honderd euro hoger.

Sinds vorig jaar is Xiaomi ook actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf werkt onder andere samen met Kruidvat en Belsimpel om hier verschillende toestellen de verkopen. Zo zijn naast de Mi 8 ook de Mi 8 Lite en Mi Mix 2 hier verkrijgbaar. De kans is groot dat de Mi 9 in de loop van 2019 ook in Nederland verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu