De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oracle: “1 dag Android-activaties levert Google jaarlijks 10 miljoen dollar op”

Redactie
18 januari 2012, 19:32
1 min leestijd
Oracle: “1 dag Android-activaties levert Google jaarlijks 10 miljoen dollar op”
Oracle: "1 dag Android-activaties levert Google jaarlijks 10 miljoen dollar op"

In een rechtszaak tussen Oracle en Google over een Java-patent heeft Orcacle aan de rechtbank laten weten hoeveel ze denkt dat Google jaarlijks verdient aan het aantal dagelijkse Android-activaties. Zo zou één dag aan activaties jaarlijks tien miljoen dollar voor Google in het laatje brengen. Volgens FOSS Patents is dit nummer gebaseerd op de aanname dat één Android-gebruiker jaarlijks veertien dollar oplevert voor Google. Het totale aantal Android-activaties ligt nu rond de 700.000 nieuwe apparaten per dag. Ook beweert Oracle dat door het gebruik van Android meer mensen Google+ gaan gebruiken.

Dat Google jaarlijks 14 dollar per Android-gebruiker verdient is niet vreemd om te geloven. Hoewel Google Android ‘gratis’ aanbiedt aan andere fabrikanten verdient ze veel geld aan reclames die op het platform worden aangeboden. Daarnaast zorgt Android er ook voor dat meer mensen Google-diensten zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps gaan gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Oracle heeft inmiddels ook al aangegeven dat ze haar aanklacht tegen Google voor het gebruik voor Java bereid is te laten vallen, mits de rechter dan vlugger een copyrightrechtszaak tussen Oracle en Google behandeld. Oracle zou zo een gerechtelijk bevel willen afdwingen waardoor Google dan een vergoeding aan ze moet betalen voor het gebruik van Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu