Oracle eist 1,16 miljard dollar van Google

Oracle eist 1,16 miljard dollar van Google Softwaremaker Oracle wil dat Google haar 1,16 miljard dollar (zo’n 858 miljoen euro) betaalt voor de vermeende schending van patenten. Dat blijkt uit de aanklacht die Oracle bij de rechtbank van San Francisco in de Verenigde Staten heeft ingediend. Volgens Oracle maakt Google’s mobiele besturingssysteem Android gebruik van gepatenteerde Java-technologie, die sinds kort in handen is van Oracle.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De originele claim van 6,1 miljard dollar van Oracle is komen te vervallen. Een rechter besloot dat deze claim van Oracle niet klopte, maar wel dat het bedrijf haar aanklacht kon herzien. Nu zal op 31 oktober de nieuwe claim worden gehoord bij de rechtbank in San Francisco. Uit de klacht blijkt dat er 202 miljoen dollar wordt geeist voor het oneigenlijke gebruik van patenten en 960 miljoen dollar voor vermeende copyrightbreuk.

Ook de nieuwe claim is gebaseerd op de patenten die Oracle zeven maanden geleden overnam van Sun. Google is de laatste tijd op het overnamepad gegaan om zoveel mogelijk patenten in huis te halen en Android te kunnen verdedigen tegen claims van bedrijven van Oracle. Zo werd Motorola Mobility overgenomen met ruim 17.000 patenten, en heeft Google meer dan 2.000 patenten gekocht van IBM.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.