De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oracle eist 1,16 miljard dollar van Google

Redactie
23 september 2011, 12:00
1 min leestijd
Oracle eist 1,16 miljard dollar van Google
Oracle eist 1,16 miljard dollar van Google

Softwaremaker Oracle wil dat Google haar 1,16 miljard dollar (zo’n 858 miljoen euro) betaalt voor de vermeende schending van patenten. Dat blijkt uit de aanklacht die Oracle bij de rechtbank van San Francisco in de Verenigde Staten heeft ingediend. Volgens Oracle maakt Google’s mobiele besturingssysteem Android gebruik van gepatenteerde Java-technologie, die sinds kort in handen is van Oracle.

De originele claim van 6,1 miljard dollar van Oracle is komen te vervallen. Een rechter besloot dat deze claim van Oracle niet klopte, maar wel dat het bedrijf haar aanklacht kon herzien. Nu zal op 31 oktober de nieuwe claim worden gehoord bij de rechtbank in San Francisco. Uit de klacht blijkt dat er 202 miljoen dollar wordt geeist voor het oneigenlijke gebruik van patenten en 960 miljoen dollar voor vermeende copyrightbreuk.

Lees verder na de advertentie.

Ook de nieuwe claim is gebaseerd op de patenten die Oracle zeven maanden geleden overnam van Sun. Google is de laatste tijd op het overnamepad gegaan om zoveel mogelijk patenten in huis te halen en Android te kunnen verdedigen tegen claims van bedrijven van Oracle. Zo werd Motorola Mobility overgenomen met ruim 17.000 patenten, en heeft Google meer dan 2.000 patenten gekocht van IBM.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu