Oracle klaagt Google aan wegens gebruik Java

Twee zwaargewichten uit Silicon Valley vechten in de boksring een onderlinge strijd uit. The Oracle Corporation sleept Google voor de rechter, omdat het Amerikaanse bedrijf patenten schendt met betrekking tot Java. The Oracle Corporation kocht begin dit jaar Sun Microsystems en beweert dat Google “bewust en herhaaldelijk Oracle’s Java-software gebruikte.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toen Google in 2007 Android aankondigde, waren de Java-ontwikkelaars van Sun niet zo blij. Google implementeert Java op een andere manier dan gebruikelijk is. Google heeft namelijk een eigen virtuele Java-machine met de naam Dalvik gemaakt, die op iedere Android-telefoon draait. Het voordeel van Dalvik is dat Java op minder krachtige telefoons zonder schokken draait.

Nu The Oracle Corporation eigenaar is van Sun Microsystems wil het bedrijf een slaatje slaan uit dit hele gebeuren. Volgens Oracle is Google’s mobiele besturingssysteem een concurrent van Java, en gebruikt het bedrijf Java-afgeleide technologieën zonder de juiste licentie.

Oracle beweert dat Google de volgende patenten schendt: 6125447, 6192476, 5966702, 7426720, RE38104, 6910205 en 6,061,520. Lees de volledige waslijst met klachten hieronder. Wij zijn benieuwd wie het gevecht in de boksring wint.

Oracle’s complaint against Google for Java patent infringement

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.