Oracle klaagt Google aan wegens gebruik Java

Redactie
13 augustus 2010, 14:51
1 min leestijd
Oracle klaagt Google aan wegens gebruik Java

Twee zwaargewichten uit Silicon Valley vechten in de boksring een onderlinge strijd uit. The Oracle Corporation sleept Google voor de rechter, omdat het Amerikaanse bedrijf patenten schendt met betrekking tot Java. The Oracle Corporation kocht begin dit jaar Sun Microsystems en beweert dat Google “bewust en herhaaldelijk Oracle’s Java-software gebruikte.”

Toen Google in 2007 Android aankondigde, waren de Java-ontwikkelaars van Sun niet zo blij. Google implementeert Java op een andere manier dan gebruikelijk is. Google heeft namelijk een eigen virtuele Java-machine met de naam Dalvik gemaakt, die op iedere Android-telefoon draait. Het voordeel van Dalvik is dat Java op minder krachtige telefoons zonder schokken draait.

Lees verder na de advertentie.

Nu The Oracle Corporation eigenaar is van Sun Microsystems wil het bedrijf een slaatje slaan uit dit hele gebeuren. Volgens Oracle is Google’s mobiele besturingssysteem een concurrent van Java, en gebruikt het bedrijf Java-afgeleide technologieën zonder de juiste licentie.

Oracle beweert dat Google de volgende patenten schendt: 6125447, 6192476, 5966702, 7426720, RE38104, 6910205 en 6,061,520. Lees de volledige waslijst met klachten hieronder. Wij zijn benieuwd wie het gevecht in de boksring wint.

Oracle’s complaint against Google for Java patent infringement

Categorie: Android OS
Thema: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's