De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom Google winkel voor cloudsoftware Orbitera koopt

Erwin Vogelaar
8 augustus 2016, 18:53
2 min leestijd
Waarom Google winkel voor cloudsoftware Orbitera koopt

Googles nieuwste aankoop op de bedrijvenmarkt is Orbitera, een winkel voor cloudsoftware. Hiermee versterkt Google zijn positie tegenover onder andere Amazon en Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

Google koopt Orbitera

Google staat niet voorop als het gaat om de cloud en het bedrijf is druk bezig om daar wat aan te doen. Onder andere door bedrijven over te nemen die veel kennis over de cloud in huis hebben. De nieuwste aankoop is Orbitera, een bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld waar cloudsoftware gekocht en verkocht kan worden. Hiermee wil Google voornamelijk meer betekenen op het gebied van cloudoplossingen voor bedrijven.

orbitera

Precies een maand geleden liet Google ook al weten een bedrijf overgenomen te hebben dat een hoop kennis heeft over streamen: Anvato. Ook Anvato gaat samenwerken met het Cloud Platform van Google, zodat er betere cloudoplossingen voor online video aan bedrijven in de media- en entertainmentindustrie aangeboden kunnen worden. Hoewel deze aankopen voor consumenten niet direct zichtbaar zijn, betekent het in het geval van Anvato betere streams op meer plekken en in het geval van Orbitera “meer keuze en flexibiliteit als het gaat om het beheren van hun cloudomgeving”, stelt Google in het bericht over de aankoop van Orbitera.

Details over de aankoop zijn niet gegeven, maar Google haalt met Orbitera zowel technologie als talent in huis. Tevens worden de zaken die gedaan worden met bedrijven als Adobe, Oracle en Metalogix meegenomen. Het is duidelijk dat Google deze markt ziet als een interessante plek om geld te verdienen, zeker als steeds meer bedrijven gebruik maken van Googles cloudoplossing in plaats van dat van Amazon of Microsoft. Een manier om deze klanten te winnen is om de de nieuwste technologie van interessante bedrijfjes binnen te halen, om zo een sterker product te kunnen leveren. Orbitera zal tevens als een eigen platform blijven bestaan.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu