Ouya: 99 dollar kostende Android-spelcomputer van Yves Béhar

Redactie
3 juli 2012, 12:28
1 min leestijd
Ouya: 99 dollar kostende Android-spelcomputer van Yves Béhar
Ouya

De Ouya is een spelcomputer ontworpen door Yves Béhar, die volledig draait op Android. De console zal te koop zijn voor 99 dollar en alleen gratis games afspelen. Kopers krijgen er een gratis development kit bij, zodat ze makkelijk ook zelf games kunnen maken om er op te spelen of via een online winkel aan te bieden. Hierdoor willen de makers een open alternatief op andere spelcomputers bieden.

Naast Béhar werken er aardig wat bekende namen aan de console. Zo werkte initiatiefnemer en CEO Julie Uhrman eerst voor de gamesite IGN en wordt hij geadviseerd door voormalig Xbox-topman Ed Fries, Amol Sarva van Peek en Peter Pham van Color.

Lees verder na de advertentie.

Op AngelList wordt de Ouya beschreven als een console waarop je sociale en mobiele games op kunt spelen. Dit is al langere tijd mogelijk op smartphones en computers, maar de Ouya moet een manier bieden om dit ook makkelijk op je televisie te doen. Omdat er alleen maar gratis spellen op de Ouya gespeeld kunnen worden, zal de spelcomputer waarschijnlijk freemium-modellen ondersteunen.

Wanneer de Ouya precies verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk: de spelcomputer is op het moment alleen te volgen op de investeringssite AngelList.

Ouya interface

Via The Verge.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu