Apple ontkent overstap-app voor iOS naar Android te maken

Gijs Ettes
12 januari 2016, 8:49
1 min leestijd
Apple ontkent overstap-app voor iOS naar Android te maken

Onder druk van providers zou Apple werken aan een overstap-app die het gemakkelijker moet maken om van iOS naar Android te switchen. Het bedrijf  spreekt de recente berichten echter tegen.

Lees verder na de advertentie.

Apple: overstap-app niet in de maak

In een statement aan BuzzFeed News laat Apple weten: “Dit gerucht is onwaar. We zijn volledig gefocust op het laten overstappen van Android-gebruikers naar iOS, en dat gaat geweldig.”

De Britse krant The Telegraph meldde gisteren dat Apple had toegezegd dat het een tool maakt die de overstap van iOS naar Android gemakkelijker maakt. Met de app zouden gebruikers bijvoorbeeld contacten, muziek en foto`s kunnen overzetten van hun iPhone naar een nieuw Android-toestel. Apple maakte de overstap-app niet uit eigen wil; Europese providers zouden het bedrijf onder druk hebben gezet omdat hun onderhandelingspositie wordt bedreigd. Steeds minder iPhone-gebruikers durven namelijk over te stappen op Android, aangezien het relatief lastig is om belangrijke data over te zetten. De overstap-app moet switchen eenvoudiger maken, al is onduidelijk hoe deze er precies gaat uitzien en wanneer de applicatie verschijnt.

Wel zou het een interessante stap van Apple zijn, dat  tot nu toe altijd heeft geprobeerd gebruikers zoveel mogelijk in zijn eigen ecosysteem te houden. Sinds september vorig jaar lanceerde het bedrijf bovendien een overstap-app voor Android naar iOS. Met Move to iOS, beschikbaar voor toestellen met Android 4.0 en hoger, is het mogelijk om contacten, berichten, media en accounts over te zetten van een Android-toestel naar een iPhone. Ook geeft de app suggesties voor veelgebruikte apps die ook in de App Store beschikbaar zijn.

Wat denk jij? Zorgt een overstap-app ervoor dat meer iPhone-gebruikers switchen naar Android?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu