Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo voorkomt Sony oververhitting bij de Xperia Z5

Redactie
7 september 2015, 13:22
1 min leestijd
Zo voorkomt Sony oververhitting bij de Xperia Z5

Sony kondigde vorige week drie nieuwe smartphones in de vorm van de Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact. Alle drie draaien ze op de Snapdragon 810-chip van Qualcomm die bekend staat oververhit  te raken. Bij de nieuwe toestellen moet dit verleden tijd zijn.

Lees verder na de advertentie.

Geen oververhitting Xperia Z5 na schieten 4K-video

De nieuwe Xperia Z5 Premium is ook nog eens uitgerust met een energievretend 4K-scherm, waardoor angst voor eenzelfde oververhittingsprobleem als bij andere toestellen met de Snapdragon 810-chip (zoals de Xperia Z3+) niet onterecht is. Uit een test, waarbij tien minuten 4K-video werd opgenomen, zijn  echter nog geen problemen ondervonden.  Een teardown van de Z5 en Z5 Premium toont aan dat Sony actief heeft gezocht naar een oplossing voor het  probleem. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Bij oververhitting schakelt de thermische beveiliging van een telefoon doorgaans automatisch in, waarna onder meer apps afgesloten worden om de temperatuur omlaag te krijgen. Kopers van een smartphone van 700 of 800 euro zitten hier vanzelfsprekend niet op te wachten.

De Z5 en de Z5 Premium, en waarschijnlijk ook de Z5 Compact, zijn echter uitgerust met een koelconstructie bestaande uit twee pijpen in tegenstelling tot een enkele koperen pijp bij de Z3+. De  tweede pijp moet ervoor zorgen dat de hitte sneller afgevoerd wordt, waardoor de  processor meer aankan en efficiënter werkt. Op deze manier wordt ook oververhitting voorkomen.

Lees het laatste nieuws over de Xperia Z5

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu