De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OxygenOS 5.1.2-update voor OnePlus 5 en 5T versimpelt vergrendelen

Thomas Haenen
29 mei 2018, 9:12
2 min leestijd
OxygenOS 5.1.2-update voor OnePlus 5 en 5T versimpelt vergrendelen

Voor bezitters van de OnePlus 5 en OnePlus 5T is er goed nieuws: deze week wordt een update uitgerold die enkele nieuwe features toevoegt aan de ‘oude’ smartphones.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS 5.1.2-update OnePlus 5 en 5T beschikbaar

OxygenOS-versie 5.1.2 is vanaf deze week beschikbaar voor de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Hoewel de update vooral gericht is op stabiliteit, biedt OnePlus ook verbeteringen voor de galerij-app en een handige nieuwe feature. Je ontvangt automatisch een notificatie zodra de software beschikbaar is voor jouw smartphone. Omdat de update geleidelijk wereldwijd wordt uitgerold, kan het enkele dagen duren voor elk toestel aan de beurt is.

De belangrijkste verbetering is dat je nu kan dubbeltikken op het scherm om je OnePlus direct te vergrendelen. Veel smartphones bieden al de optie om te ontgrendelen met een dubbeltik als je toestel op stand-by staat, maar OnePlus draait het om. Zo hoef je niet naar je powerknop te grissen als je toestel plat op tafel ligt, maar alleen op toestel te tikken.

Beveiligingsupdate bijgewerkt

Ook de Android-beveiligingsupdate van mei is onderdeel van OxygenOS 5.1.2. Daarmee ben je dus beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem. De galerij-app laat je nu je foto’s sorteren op locatie, zodat je op een kaart kan zien waar je allemaal kiekjes hebt gemaakt. Ook is er een nieuw ‘onlangs verwijderd’-overzicht, zodat je foto’s – voor ze definitief verwijderd worden – nog kan terughalen.

Let op: de update is meer dan 1,6GB groot. Het valt dus aan te raden deze enkel over een wifi-verbinding te downloaden. Gebruik je je mobiele data, dan ben je mogelijk vlot door je maandelijkse databundel heen.

Onlangs verscheen het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant, de OnePlus 6. Oude toestellen worden echter niet vergeten, zo blijkt uit het updatebeleid. De OnePlus 5 en 5T werden recentelijk bijgewerkt naar Android 8.1 (Oreo), en ontvangen daarnaast regelmatig beveiligingsupdates en andere nieuwe features.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu