De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo werkt het OxygenOS bètaprogramma van OnePlus

Erwin Vogelaar
13 oktober 2016, 19:22
2 min leestijd
Zo werkt het OxygenOS bètaprogramma van OnePlus

OnePlus introduceert een nieuw OxygenOS bètaprogramma, waarin gebruikers meer inspraak krijgen in de nieuwe features van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS bètaprogramma

OnePlus zegt te geloven in het maken van zijn producten samen met de gebruikers. Daarom staat er aan de zijkant van de doos van een nieuwe OnePlus-smartphone: “Gemaakt samen met onze fans”. Eerder heeft OnePlus al gebruikt gemaakt van bètaversies van OxygenOS en het bètaprogramma wordt nu uitgebreid. De fans worden aan de slag gezet om alle bugs uit nieuwe versies van het op Android gebaseerde besturingssysteem te halen. Hiervoor verschijnt OxygenOS in drie verschillende versies.

oxygenos bètaprogramma

Allereerst is er de Closed Beta. Deze krijgt ongeveer vier keer per maand een update. Een heel klein groepje testers krijgt toegang tot deze versie van de bèta, omdat hier nog nieuwe en experimentele features en code worden getest. Dit betekent dat er nog een hoop mis kan gaan. Voor toegang tot de Closed Beta moet je toegang vragen bij OnePlus, maar er worden maar weinig (circa 60) mensen toegelaten.

Meer kans heb je bij de Open Beta, want hier wordt iedereen toegelaten. Een nieuwe versie van de Open Beta verschijnt ongeveer twee keer per maand. Als er iets door de Closed Beta heen komt, wordt het aan de Open Beta toegevoegd. Dit is voor OnePlus de manier om de laatste foutjes glad te strijken. De officiële release verschijnt vervolgens ongeveer eens per twee maanden en deze krijgt iedereen via een over-the-air-update.

OnePlus forum

Bij OnePlus werkt alles via het forum. Hier worden nieuwe versies van de Open Beta gezet met links om te downloaden. Hier kun je tevens je feedback geven op de foutjes die je tegenkomt en wat er beter kan. Via deze link vind je de nieuwste Open Beta van OxygenOS voor de OnePlus 3. De Open Beta wordt ook wel gezellig de ‘community build’ genoemd.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu