OnePlus 3 ontvangt voorlopige versie van Android 7.0-update

Thomas Haenen
1 december 2016, 9:13
1 min leestijd
OnePlus 3 ontvangt voorlopige versie van Android 7.0-update

Bezitters van de OnePlus 3 kunnen nu aan de slag met een eerste versie van Android 7.0 Nougat voor hun smartphone. OxygenOS Open Beta 8 is sinds vannacht beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS Open Beta 8

Vooralsnog is de OxygenOS Open Beta 8 alleen beschikbaar voor de OnePlus 3, niet voor de nieuwere OnePlus 3T. Volgens de fabrikant worden beide smartphones echter uiterlijk eind 2016 of begin 2017 voorzien van een definitieve update naar Android 7.0.

Na het installeren van OxygenOS Open Beta 8 is je toestel bijgewerkt naar Android 7.0 Nougat. Nieuwe functies zijn onder andere een splitscreenmodus, waarmee je meerdere apps tegelijk in beeld krijgt. Ook is het design van de notificaties en instellingen aangepast. Bovendien kun je nu zelf je DPI aanpassen. Daarnaast is er Quick Launch-ondersteuning voor externe applicaties en je kunt de icoontjes in de statusbalk aanpassen.

OxygenOS Open Beta 8

Zo installeer je OnePlus 3 OxygenOS Open Beta 8

Heb je een OnePlus 3, dan zul je de software handmatig moeten installeren op je smartphone. De update zal namelijk niet over-the-air worden uitgerold. Het installatiebestand kan gedownload worden via de site van de fabrikant. Vervolgens zul je deze zelf op je toestel moeten flashen.

Alsof dat nog niet genoeg belemmeringen zijn, waarschuwt OnePlus ook dat Open Beta 8 nog enkele bugs kent. Zo werkt Android Pay niet naar behoren en zijn er wat problemen met de stabiliteit en de performance van het besturingssystemen.

OnePlus waarschuwt bovendien dat je na het installeren van de update niet zomaar terug kunt naar een versie van Android 6.0 Marshmallow. Je zult dus moeten wachten op nieuwe bèta’s of de definitieve versie van de Android Nougat-update. Het bedrijf raadt minder ervaren gebruikers aan om te wachten op de definitieve versie van de update.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu