OnePlus-systeem OxygenOS neemt 1GB RAM in

Redactie
1 augustus 2015, 17:01
1 min leestijd
OnePlus-systeem OxygenOS neemt 1GB RAM in

Het RAM-verbruik van OxygenOS, de software die OnePlus levert met zijn OnePlus 2, is erg hoog. Met normaal gebruik neemt OxygenOS al ruim 1GB aan werkgeheugen in, waardoor vroege bezitters klagen.

Lees verder na de advertentie.

Het is niet echt normaal dat het Android-systeem 1GB aan RAM  inneemt.  Dan mag de OnePlus 2 4GB aan RAM hebben, dat betekent niet dat het normaal is dat Android zo veel verbruikt. En dan al helemaal OxygenOS niet, dat grotendeels een kale en onaangepaste versie van Android is. Zo verkoopt OnePlus zijn eigen firmware, en zo ziet de firmware er grotendeels ook uit.

OxygenOS RAM-verbruik

Ter vergelijking: het systeem van mijn Nexus 6 neemt zo’n 330MB in. Bij versies met een heftige skin ligt dit veelal hoger, maar dan bereikt het systeem ook vaak nog niet de 1GB. OxygenOS 2.0, de variant die met de OnePlus 2 wordt geleverd, heeft een eigen venster waar normaliter Google Now te vinden is. Mogelijk zorgt deze nieuwe sectie voor het zeer hoge RAM-verbruik.

OxygenOS RAM

Dat een systeem veel RAM verbruikt, hoeft niet per se voor problemen te zorgen. Het is juist belangrijk bij Linux, waar Android op is gebaseerd, dat RAM wordt ingenomen en gebruikt. Desalniettemin is het opvallend dat het systeem van OxygenOS zo veel inneemt, en dat verbruik moet absoluut naar beneden kunnen worden geschroefd met een toekomstige update.

Laatste nieuws over OnePlus

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu