De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Eerste screenshots OnePlus-firmware OxygenOS gelekt’

Redactie
3 februari 2015, 10:12
1 min leestijd
‘Eerste screenshots OnePlus-firmware OxygenOS gelekt’

De eerste screenshots van OnePlus’ eigen firmware OxygenOS zijn gelekt, en laten vooralsnog een compleet andere Android-versie zien dan het huidige CyanogenMod.

Lees verder na de advertentie.

Het is al langer duidelijk dat OnePlus en CyanogenMod fikse ruzie met elkaar hebben, wegens afspraken om het niet-exclusief leveren van CyanogenMod. Fabrikant Micromax heeft, in tegenstelling tot OnePlus, wel zo’n exclusieve afspraak en daar is de Chinese fabrikant boos over.

Dit leidde tot een verhitte mailwisseling tussen de ceo van CyanogenMod en oprichter van OnePlus, waarvan eerstgenoemde zei “onmiddellijk te willen stoppen met de ondersteuning voor OnePlus-apparaten.“

Daarom ontwikkelt OnePlus zijn eigen firmware, genaamd OxygenOS,  om minder afhankelijk te worden van CyanogenMod.

OxygenOS screenshots laten nieuw design zien

De OxygenOS screenshots laten een flat design zien wat een beetje lijkt op FirefoxOS, het mobiele besturingssysteem van Mozilla. OxygenOS is gebaseerd op Android en vooralsnog zijn alleen het app-overzicht en enkele lockscreens gelekt, waarbij het lockscreen is voorzien van een menu dat vanaf de linkerkant naar binnen kan worden geschoven. Mogelijk kun je zo een overzicht van je apps openen.

Voor OxygenOS is OnePlus net als bij de One terug naar de tekentafel gegaan om “iets unieks” te kunnen neerzetten. Op 12 februari gaat OnePlus meer onthullen over OxygenOS. Het moet een simpele en `pure` rom worden die niettemin erg licht en krachtig werkt.

OnePlus One-bezitters krijgen eerst de update naar CyanogenMod 12S, dat is gebaseerd op Android Lollipop, waarna OnePlus mogelijk voor de volgende Android-versie naar OxygenOS overstapt. Mede omdat CyanogenMod mogelijk de ondersteuning voor OnePlus na Lollipop stopzet.

Laatste nieuws over OnePlus

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu