OnePlus brengt OxygenOS uit, en zo installeer je de software

Redactie
4 april 2015, 10:46
2 min leestijd
OnePlus brengt OxygenOS uit, en zo installeer je de software

OnePlus heeft zaterdag zijn officiële software voor de OnePlus One uitgebracht, die CyanogenMod op den duur moet gaan vervangen. OxygenOS is nu voor iedereen te downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS is gebaseerd op Android 5.0.2 Lollipop en het is de initiële release van de software, waarbij OnePlus nog niet heel veel functies heeft toegevoegd. De software moet wel handmatig op de One worden geïnstalleerd door de gebruiker, wat voor velen nog een werkje zal zijn.

Dit kun je met OxygenOS

OxygenOS is eigenlijk een stock-versie van Android. Dit betekent dat de software werkt en oogt als de software die op de Nexus-toestellen draait, en dat vindt ondergetekende een fijne eigenschap. Tijdens het instellen van OxygenOS is het software gelijk aan die van de Nexus-toestellen, en ook de functies en het uiterlijk van de software komen grotendeels overeen.

oxygenos1

Toch heeft OnePlus wel enkele veranderingen doorgevoerd. De grootste verandering is de mogelijkheid om het snelle-instellingenpaneel naar eigen wens aan te passen en in te delen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om knoppen te verwijderen en de volgorde aan te passen. Een enorm fijne optie die niet in de standaard Android-versie van Nexus-toestellen zit. Daarnaast heeft OnePlus ondersteuning voor gestures toegevoegd, waarmee je bijvoorbeeld op het lockscreen een V kunt vegen om direct de zaklamp-app te openen.

Verder is het mogelijk om te wisselen tussen de hardwareknoppen en touchknoppen van het toestel. Op bovenstaande screenshots is te zien dat er touchscreenknoppen worden gebruikt. Verder is er een oplaadmodus aanwezig waarmee de One sneller wordt opgeladen  en is er een knop in het multitaskvenster waarmee alle vensters in één keer kunnen worden gesloten.  Ook heeft OnePlus een speciale feedback-app gelanceerd, die als apk-bestand kan worden geïnstalleerd en in gebruik kan worden genomen voor het sturen van feedback.

Updates voor OxygenOS worden over-the-air verspreid. Je moet dan wel eerst handmatig OxygenOS op je smartphone zetten.

Download en installeer OxygenOS

De installatieinstructies van OxygenOS zijn op de fora van OnePlus te vinden. Het is noodzakelijk om  de custom recovery TRWP te flashen en vervolgens het custom rom-bestand te downloaden en te flashen. Klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet voor iedereen. Het flashen van OxygenOS is dus alleen bedoeld voor mensen die bekend zijn met fastboot en het handmatig flashen van roms.

Laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu