De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei noemt eigen reactie over P10-geheugen arrogant

Erwin Vogelaar
29 april 2017, 19:02
2 min leestijd
Huawei noemt eigen reactie over P10-geheugen arrogant

Huawei-ceo Richard Yu reageert op het schandaal rond het Huawei P10-geheugen. De eerdere reactie van het bedrijf noemt hij in een brief ‘arrogant’.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10-geheugen

Huawei was vorige week in het nieuws om wisselende prestaties van zijn Huawei P10. De ene P10 bleek namelijk sneller te zijn dan de ander. Dit komt doordat Huawei twee verschillende soorten geheugen gebruikt. Huawei-ceo Richard Yu verklaarde dit door te wijzen naar de tekorten van het snelle type flashgeheugen. Huawei kon daarom niet al zijn toestellen van dezelfde onderdelen voorzien. Yu schrijft in een brief aan alle Huawei-werknemers dat deze reactie arrogant was.

“Toen ik op Sina Weibo meningen zag waar ik het niet mee eens was, zowel positief als negatief, was de ingenieur in mij te gevoelig en gretig om zijn gedachten te uiten”, schrijft Yu in de brief die hij later ook op het sociale netwerk Weibo plaatste. “Dit heeft er toe geleid dat ik onjuist reageerde. Ik leer nu om te stoppen en na te denken voordat ik reageer.”

p10-geheugen

De ceo stelt dat deze gebeurtenis een belangrijke les is voor het bedrijf, omdat de consument nu niet op de eerste plaats is gezet. Een groot probleem van de twee verschillende soorten geheugen is dat de consument van buitenaf niet kan zien welk type er in een toestel is verwerkt.

Customer Listening Taskforce

“We reageerden met de uitdagingen die we tegenkwamen en de inspanningen die we hebben ondernomen om deze te overwinnen”, schrijft Yu. “We begrijpen nu dat dit een arrogante manier was om te reageren. Deze zaken zouden we met nederigheid moeten aanpakken.”

Er is nu een Customer Listening Taskforce opgericht om naar consumenten te luisteren en waar nodig is actie te ondernemen. “We kunnen de wijze waarop we ons enkel op onze uitdagingen hebben gericht niet verdedigen. In plaats daarvan moeten we goed luisteren naar verschillende meningen, oprecht reageren en snel actie ondernemen.”

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu