De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nederlandse providers aan de top in mobiele netwerktest

Lars Paymans
20 april 2017, 13:46
1 min leestijd
Nederlandse providers aan de top in mobiele netwerktest

Een nieuw onderzoek zet de vier grootste telefoonaanbieders van Nederland tegenover elkaar. Welke provider scoort het best in dit onderzoek?

Lees verder na de advertentie.

P3 Connect onderzoek: Nederland aan de top

Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd door het Duitse adviesbureau P3 samen met Connect. Om de kwaliteit van het mobiele netwerk vast te stellen, is gekeken naar de belkwaliteit, internetsnelheid en hoe snel kleine bestanden worden verstuurd en gedownload.

P3 Connect onderzoek

In de test zijn T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2 met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt vooral dat alle providers een opvallend hoge score verdienen. Alle aanbieders vallen in de categorie ‘Zeer goed’. De onderlinge verschillen zijn erg klein, al mag T-Mobile zich met 956 uit 1000 punten zich de beste noemen. Vodafone komt binnen op de tweede plaats met 931 punten, gevolgd door KPN (930 punten) en Tele2 (919) punten.

Ben je zelf op zoek naar een nieuw mobiel abonnement van T-Mobile, of kies je liever voor een andere provider? Via onze prijsvergelijker kun je de beste sim only abonnementen vergelijken van alle grote providers.

Nederland scoort opvallend hoog

Zoals je aan de puntenaantallen ziet, liggen de Nederlandse providers enorm dicht bij elkaar als het op de kwaliteit van het mobiele netwerk aankomt. Zo scoort Vodafone iets beter op het gebied van spraak, en eindigt Tele2 op de laatste plaats omdat de kwaliteit van onderweg bellen wat minder goed zou zijn.

“Nederlandse telecomproviders beschikken over voortreffelijke netwerken”, aldus Hakan Ekmen van P3. Voor het onderzoek zijn 17 grote steden, 19 kleine steden en tussenliggende wegen onderzocht. Hierdoor ontstaat een gebied waar 5,1 miljoen mensen gebruikmaken van een mobiele verbinding. Genoeg voor een representatief onderzoek dus.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu