De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zo verschilt de Huawei P9 Lite van vlaggenschip P9’

Erwin Vogelaar
23 maart 2016, 21:30
1 min leestijd
‘Zo verschilt de Huawei P9 Lite van vlaggenschip P9’

Hoewel Huawei op 6 april een evenement houdt voor onder andere de Huawei P9, laat een lek nu alvast de Huawei P9 Lite zien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Lite specs

Er is nog niet veel bekend over het evenement van Huawei op 6 april, maar we weten vrijwel zeker dat daar de serie aan P9-toestellen uit de doeken wordt gedaan. Eén ding lijkt nu alvast duidelijk, want volgens beroepslekker Evan Blass gaan we gaan ieder geval een uitgeklede versie van vlaggenschip P9 zien. Bekend als de P9 Lite of Huawei Venus, moet  dit toestel echt de budgetmarkt aanspreken.

Huawei P9 Lite specs

Op bepaalde fronten lijkt de P9 Lite dichtbij de normale P9 te zitten. Ze zijn even groot, met beide een 5,2 inch-scherm. Ook behouden beide toestellen een 1080p-resolutie en 3GB RAM geheugen. Er wordt vooral bespaard op de chip, die een stuk minder snel zal zijn. Ook lijkt het er op dat de behuizing niet volledig van metaal is en is er geen duallens-camera aanwezig is zoals op de P9. Wel lijkt het er op dat dat de P9 Lite een vingerafdrukscanner heeft.

P9 Max

Naast de P9 en P9 Lite zal er mogelijk ook een Huawei P9 Max aangekondigd worden. Deze extra grote versie heeft  maar liefst een 6,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de kap zou een Kirin 955-chip zitten met 4GB RAM geheugen, 64GB opslagruimte en een 3000 mAh-accu. Ook dit toestel heeft een duallens-camera.

De drie toestellen zullen waarschijnlijk op 6 april aangekondigd worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de release moet plaatsvonden en wat de toestellen gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu