Package file is invalid Google Play-error: Google bezig aan oplossing

Redactie
14 augustus 2013, 15:08
1 min leestijd
Package file is invalid Google Play-error: Google bezig aan oplossing
package file is invalid

Google heeft de vervelende foutmelding ‘Package file is invalid’ erkend en meldt dat het werkt aan een oplossing. De error komt al ruim een week voor bij Android-gebruikers en een duidelijke oorzaak is nog niet voor de gebruiker duidelijk. De Package file is invalid foutmelding krijgen gebruikers te zien op momenten dat ze een app willen installeren of willen updaten. Soms wel, en soms ook niet.

Google bevestigt dat ze op de hoogte zijn van de foutmelding en dat ze werken aan een oplossing die het ‘Package file is invalid’ moet verhelpen. Het probleem lijkt zich voor te doen met beschadigde data van Google Play. Hoe deze data beschadigd raakt, is nog niet bekend. Google meldt dat ze aan een ‘permanente fix’ werken.

Lees verder na de advertentie.

Package file is invalid: een oplossing?

Bij die speciale support-pagina maken gebruikers melding van de error, wat ze precies zien en wat ze op dat moment aan het doen waren. Googles voorlopige advies is om constant maar te blijven proberen zolang de oplossing nog niet actief is. Dat is heel vervelend, maar het kan volgens Google op dit moment even niet anderen. Het is ook mogelijk dat Android-apparaten geen last van de error last hebben. Zo hebben onze Nexus 4 en Nexus 7 nog geen foutmelding in Google Play ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu