Asus PadFone Mini onthuld, verschijnt binnenkort in Europa

Gijs Ettes
11 december 2013, 13:03
1 min leestijd
Asus PadFone Mini onthuld, verschijnt binnenkort in Europa
PadFone Mini onthuld

Asus heeft vandaag officieel de PadFone Mini onthuld. De smartphone en tablet in één verschijnt aanvankelijk in China, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Indonesië en Rusland, maar zal binnenkort ook in Europa te koop zijn. Het Android-toestel is beschikbaar in rood, zwart en wit en kost rond de 300 euro. Waarschijnlijk heeft dat bedrag alleen betrekking op de smartphone en moet voor de tabletmodule nog een bedrag van 100 euro worden bijbetaald. Asus heeft de Europese adviesprijs echter nog niet bekendgemaakt.

Afgelopen weekend dook een PadFone Mini foto uit op Twitter, waarop het Android-apparaat voor het eerst te zien was. De kleinere versie van de Asus PadFone Infinity 2 beschikt over een 1,4GHz quadcore-processor (Snapdragon 400), Android 4.3 (Jelly Bean) en 1GB aan werkgeheugen. Daarnaast heeft de smartphone 16GB aan opslaggeheugen aan boord dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

PadFone Mini onthuld: dit zijn de specs

De tabletmodule van de PadFone Mini, genaamd de PadFone Station, heeft een 2200 mAh-accu aan boord en een uitsparing waarin de smartphone kan worden geklikt. Laatstgenoemde beschikt zelf over een batterij met een capaciteit van 1500 mAh. Verder kent het toestel dualsim-ondersteuning, maar 4G ontbreekt helaas. Wel kan de PadFone Mini als tablet gebruikmaken van de 3G-verbinding van de smartphone, zodat je hiervoor geen aparte internetbundel nodig hebt.

Verder is de tabletmodule voorzien van een 7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Deze heeft een gewicht van 310 gram. De smartphone doet het met een 4,3 inch-scherm (960 bij 540 pixels) en weegt slechts 105 gram, wat het totaal op 415 gram brengt. De primaire camera van de PadFone Mini schiet plaatjes met 8 megapixel, terwijl de frontcamera (2 megapixel) voornamelijk geschikt is om mee te videobellen.

https://www.youtube.com/watch?v=iEHxq4Hs-pM

Lees meer over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Padfone Mini
Asus Padfone Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu